2014-06-04 05:06:05
Φωτογραφία για Μόνο ο Δήμος Ν. Πηλίου συμμορφώθηκε στους ναυαγοσώστες ... μέχρι στιγμής
Μόνο ο Δήμος Ν. Πηλίου ήταν συνεπής στην τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες ακτές, όπως διαπιστώθηκε από ελέγχους του Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ στο Δήμο Βόλου, οι ναυαγοσώστες δεν ανέλαβαν ακόμη καθήκοντα και ζητούν συνάντηση με τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς υπεύθυνους για τον καταρτισμό επιχειρησιακού σχεδίου.

Σύμφωνα με στοιχεία ελέγχων που διενήργησε το Λιμεναρχείο Βόλου, την περασμένη Κυριακή 1 Ιουνίου, στις παραλίες της Μαγνησίας, μόνο οι παραλίες του Δήμου Ν. Πηλίου και συγκεκριμένα των Καλών Νερών, της Κορώπης, του Αμποβού και της Καλλιφτέρης Αφήσσου, διέθεταν ναυαγοσώστες και τον απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό.

Στον αντίποδα, οι παραλίες του Δήμου Βόλου Άναυρος, Αλυκές (2), Πλαζ Αλυκών, Ν. Αγχιάλου, Μαμιδάκη, Χρυσή Ακτή Παναγίας και Πούντα Καρνάγιο, διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν ναυαγοσώστες.

Επίσης, από τους ελέγχους του Λιμεναρχείου, διαπιστώθηκε ότι οι ακτές παραλία Ποτιστικών, του Δήμου Ν. Πηλίου, στην παραλία Καραγκιόλ του Αλμυρού, Παπά Νερό και Μυλοποτάμου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς και στην παραλία Καμαρίου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου.


Το Λιμεναρχείο Βόλου, δεν επέβαλε πρόστιμα, αλλά έδωσε προθεσμία 10 ημερών στους Δήμους, προκειμένου να τοποθετήσουν ναυαγοσώστες στις ακτές, όπως έχουν υποχρέωση.

Δεν ανέλαβαν οι ναυαγοσώστες στο Βόλο

Εκπρόσωποι των ναυαγοσωστών, διέψευσαν τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου Ηλία Ξηρακιά ότι ανέλαβαν καθήκοντα από την περασμένη Κυριακή και επισήμαναν ότι πριν την υπογραφή της απευθείας ανάθεσης, ζήτησαν συνάντηση για τον καταρτισμό του επιχειρησιακού σχεδίου, με τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για τις παραλίες και με τον πολιτικό προϊστάμενο. Όπως τόνισαν, πληροφορήθηκαν μόνο προφορικά έχουν αναλάβει την απευθείας ανάθεση του έργου και ακόμη δεν έχουν υπογράψει κάποια σύμβαση.

Λόγω της καθυστέρησης της έναρξης του έργου, τονίζουν, είναι απαραίτητη η συνεργασία, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, για τους πύργους, που είναι αρμοδιότητα του Δήμου και τη στελέχωση με εξοπλισμό και ναυαγοσώστες που είναι ευθύνη της ΚΟΙΝΣΕΠ. Ακόμη, πρέπει να λυθεί το θέμα της Πλαζ Αλυκών, ώστε να συμπεριληφθεί ή όχι στον σχεδιασμό, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της προκήρυξης.

Αν ικανοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο που ζητούν οι ναυαγοσώστες και με τη συνεργασία του Λιμεναρχείου Βόλου και ο σχεδιασμός είναι ικανοποιητικός, εκτιμούν ότι θα αναλάβουν καθήκοντα, ειδάλλως επισημαίνουν τον κίνδυνο να μην αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

Ο Απόστολος Πλαστάρας εκπρόσωπος της ΚΥΝΣΕΠ, δήλωσε ότι «στις κρίσιμες καταστάσεις και σε ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα όπως η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο έργο, πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους με συνεργασία, σύνεση, ευαισθησία και με τον απαραίτητο επαγγελματισμό απ’ όλους, ώστε στους δημότες και οι επισκέπτες, να παρέχονται το αίσθημα ασφάλειας που επιβάλλεται από την πολιτεία».
magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ