2014-06-04 17:36:04
Φωτογραφία για Ναδάλ-Φερέρ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός
Σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει η σημερινή βροχερή ημέρα, στο τέλος της οποίας θα γνωρίζουμε τα... δύο ζευγάρια της ημιτελικής φάσης ανδρών και γυναικών στο Roland Garros. Μεγάλο τεστ υπεράσπισης για το Ναδάλ κόντρα στο φορμαρισμένο Φερέρ. Με τον ικανό για όλα Γκαέλ Μονφίς δοκιμάζεται ο Άντι Μάρεϊ.

Ήδη γνωρίζουμε τα δύο πρώτα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν και είναι τα Γκούλμπις-Τζόκοβιτς και Σαράποβα-Μπουσάρ.

Σήμερα θα μάθουμε τα άλλα δύο ζευγάρια που θα προκύψουν από τους εναπομείναντες προημιτελικούς Ναδάλ-Φερέρ, Μονφίς-Μάρεϊ, Κουζνέτσοβα-Χάλεπ και Εράνι-Πέτκοβιτς.

O υπερασπιστής του τίτλου Ράφαελ Ναδάλ στις 15:00 (Eurosport 2) θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες εβδομάδες, το συμπατριώτη και καλό του φίλο Νταβίντ Φερέρ ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική πρώτη εβδομάδα στο 2ο Major της σεζόν.

Οι δύο κορυφαίοι Ισπανοί είχαν συναντηθεί και στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters όπου ο 32χρονος πολεμιστής από τη Βαλένθια είχε «κεράσει» οδυνηρή straight sets ήττα το No1 του κόσμου που είχε ολοκληρώσει εκείνη την αναμέτρηση με 44 αβίαστα λάθη σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο χώμα!


Στις προηγούμενες 27 αναμετρήσεις τους στο tour, ο Ναδάλ κατέχει τη μερίδα του λέοντος με 21 επιτυχίες, ενώ στο χώμα το σκορ είναι 17-2 υπέρ του άσου από το Μανακόρ που την Τρίτη (03/06) γιόρτασε τα 28α γενέθλιά του.

Ο μουντός και βαρύς καιρός που αναμένεται σήμερα στο Παρίσι, σε συνδυασμό με το Suzanne Lenglen που είναι πολύ πιο μαζεμένο απ'το Chatrier, δεν ευνοεί το παιχνίδι του Ράφαελ Ναδάλ το top spin του οποίου δεν θα είναι όσο αποτελεσματικό θα ήταν σε πιο στεγνές συνθήκες.

Το πρόγραμμα της 11ης ημέρας θα ανοίξουν οι δύο τελευταίοι προημιτελικοί των γυναικών.

Στο Philippe Chatrier (15.00GR-Eurosport) η περσινή ημιφιναλίστ και φιναλίστ το 2012, Σάρα Εράνι τίθεται αντιμέτωπη με την υπερ-φορμαρισμένη Αντρέα Πέτκοβιτς η οποία κυνηγάει τον παρθενικό ημιτελικό της στην Πόλη του Φωτός.

Οι δύο τενίστριες μοιράζονται από μία νίκη στη μεταξύ τους προϊστορία: το 2010 στη Μαδρίτη η 26χρονη, με ρίζες από τη Βοσνία, Γερμανίδα και πριν από ένα μήνα στην ισπανική πρωτεύουσα η βραχύσωμη Ιταλίδα.

Στον άλλο προημιτελικό στο Lenglen (15.00GR-Eurosport), η Σιμόνα Χάλεπ, No4 του ταμπλό, αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια του 2009, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα θέλοντας να κάνει το βήμα παραπάνω σε Grand Slam σκηνή μετά τον προημιτελικό στο ξεκίνημα της σεζόν στη Μελβούρνη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ