2014-06-05 05:39:06
Φωτογραφία για Επιχείρησε να αυτοκτονήσει πρώην κατηγορουμένη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απολογήθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργος Γκαϊδατζής για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο σημείωσε ότι από προϊστάμενος εσόδων τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας, στη θέση του συγκατηγορούμενου πρώην διευθυντή που ετοιμαζόταν να συνταξιοδοτηθεί, το 2007.

Όπως αποκάλυψε τον ίδιο καιρό είχε ξεκινήσει η έρευνα για την παγία προκαταβολή η πρώην προϊσταμένη εσόδων έκανε απόπειρα να αυτοκτονήσει. Η συγκεκριμένη κατηγορείται ήδη για την υπόθεση της παγίας, ενώ απαλλάχθηκε για την εμπλοκή της στην υπεξαίρεση από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

«Προφανώς ένιωθε τύψεις για να κάνει αυτή την ενέργεια. Έμεινα μόνος και προϊστάμενος εσόδων και διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας. Δεν είχα καμία εμπειρία ούτε ως αναπληρωτής
. Δούλευα 14-16 ώρες την ημέρα, για να μπορέσω να αντεπεξέλθω» ανέφερε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας ότι «ήμουν αυτός που διενήργησα την ΕΔΕ και αποκάλυψα τη δράση του Π. Σαξώνη, παραδίδοντας όλα τα στοιχεία στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά», που συνέταξε το επιβαρυντικό πόρισμα - βάση του κατηγορητηρίου. Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε με κάθειρξη 15 ετών με αναστολή.

Παράλληλα, είπε ότι ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα και το δήμαρχο, τον δεύτερο αρχικά τηλεφωνικώς και στη συνέχεια ζώσης και εγγράφως, για «σοβαρές ενδείξεις κακοδιαχείρισης από τον Σαξώνη» και για έλλειμμα περίπου 2 εκατ. ευρώ, σχετικά με τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

«Έδωσα τα πάντα στην κυρία Τσεμπερά αλλά είχε αντιπάθεια στο πρόσωπό μου. Θυσίασα τον εαυτό μου γι' αυτήν. Δεν έκρυψα τίποτα. Πέθανα, να μη μου ξεφύγει κάτι» απολογήθηκε, αρνούμενος την κατηγορία που του αποδίδεται.

Επίσης τόνισε ότι δεν είχε καμιά επαφή και καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο του Παναγιώτη Σαξώνη.
directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ