2014-06-05 07:54:06
Φωτογραφία για Μπασκετικός Ολυμπιακός: Η απογοήτευση - Αιτίες... Σκέψεις αναγνώστη
Τώρα που τελείωσε η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για τον Ολυμπιακό τη σειράς αυτής Αποτέλεσε μια τεράστια απογοήτευση. Βλέποντας τις ομάδες πριν αρχίσει η σειρά των τελικών περίμενα να πάρει εύκολα τον τίτλο με 3-0 ή 3-1.

Ο Παναθηναικός χωρίς ψυχολογία και σε κακή αγωνιστική κατάσταση ξεκίνησε τη σειρά και βέβαια χωρίς ουσιαστικά προπονητή.

Αναζητώντας τις αιτίες της απώλειας και αυτού του πρωταθλήματος θα εστίαζα στα εξής:

1) Τεράστια ευθύνη φέρει ο προπονητής Μπαρτζώκας΄, ειδικά στον τομέα ψυχολογία των παικτών. Άστοχες επιλογές απο τον πάγκο, ξεχνώντας παίκτες για πολλή ώρα στον πάγκο, μη αξιοποιώντας καθόλου όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Αλήθεια, ο Παπαπέτρου που είχε μεγάλη

συμμετοχή στα δύσκολα παιχνίδια της σειράς με τη Ρεάλ, γιατί δεν αγωνίστηκε καθόλου. Ο Σπανούλης, χωρίς καθόλου ψυχολογία, ο Πετγουέι με τις κάκιστες επιλογές και άλλα. Αυτό το rotation και η αλλαγή παίκτη στα pick en roll του Διαμαντίδη έχει καταντήσει ανέκδοτο. Για τα τραγικά ποσοστά στις βολές δεν υπάρχει ευθύνη και από το τεχνικό επιτελείο.


Υ.Γ.:  Σε συζητήσεις με φίλους μπασκετικούς πριν αρχίσουν οι αγώνες, είχα πει πως αν καταφέρει και χάσει το πρωτάθλημα από τον Αλβέρτη θα έπρεπε να παραιτηθεί από τα αποδυτήρια!

2) Σπανούλης: ο αρχηγός της ομάδας και τόσο ακριβοπληρωμένος επαγγελματίας ήταν η αρνητική έκπληξη των τελικών. Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται σε αυτά τα παιχνίδια. Γι΄ αυτό και θα είναι πάντα δύο σκαλιά κάτω απο Γκάλη, Γιαννάκη και ένα σκαλί κάτω από τον Διαμαντίδη.

3) Οι επιλογές τις διοίκησης με τους παίκτες που απέκτησε, κάνοντας τις περσυνές λανθασμένες επιλογές: Μπέκιτς, Σερμαντίνι, Κόλινς κ.α.

4) Οι απίστευτοι τραυματισμοί καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

5) Η διαιτησία. Είναι προφανές ότι η διαιτησία ήταν ευνοικα προσκείμενη στον Παναθηναϊκό (μια ματιά και μόνο στο συνολικό αριθμό των βολών το καταδεικνύει), αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία, όταν στις βολές που εκτελεί έχει τέτοια τραγικά ποσοστά.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ