2014-06-05 13:30:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους
Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίσουν για την αποψίλωσή τους, τον καθαρισμό τους από χόρτα καθώς και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών & σκουπιδιών που βρίσκονται εντός αυτών, για λόγους πυρασφάλειας.

Η μέριμνα για την τήρηση των προαναφερθέντων έχει περιέλθει πλέον στους Δήμους βάσει του άρθρου 94, παρ. 26, του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/07.06.2010 τεύχος Α «Καλλικράτης»), υποχρεώνοντας τους στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπέδων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, τονίζει για το θέμα: «Η παροχή ασφάλειας στους κατοίκους της πόλης εκτός του ότι είναι υποχρέωση όλων μας καταδεικνύει τον πολιτισμό μας. Ως συνέχεια αυτών που αναπτύχθηκαν ανωτέρω, παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να ανταποκριθούν το συντομότερο δυνατόν στην υποχρέωσή τους για καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους».

ΣΗΜ: Πληροφορίες γραφείο Πολιτικής Προστασίας τηλ. 15190 και 2610 339452.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ