2014-06-05 16:08:06
Φωτογραφία για Αυξάνονται οι πολυεθνικές ασφαλιστικές που ενδιαφέρονται για εξαγορές στην Ελλάδα
Διευρύνεται ο κύκλος του ενδιαφέροντος από τους ξένους ασφαλιστικούς πολυεθνικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για εξαγορές ασφαλιστικών εταιριών στη χώρα.

Αυτή η τάση δείχνει ότι επιχειρούν επέκταση στην ασφαλιστική αγορά της χώρας που πηγάζει από δυο δεδομένα .

Υπάρχουν οι τρεις μεγάλες τραπεζικές θυγατρικές ασφαλιστικές (ΑΤΕ Ασφαλιστική , Εθνική Ασφαλιστική και Eurolife) που οδηγούνται προς πώληση ( λόγω του διαχωρισμού που απαιτεί η νέα τάση από στις τράπεζες των δραστηριοτήτων στον τομέα των ασφαλίσεων αλλά και σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε) είτε μεσοπρόθεσμα όπως η ΑΤΕ Ασφαλιστική είτε μακροπρόθεσμα Εθνική και Eurolife.

Οι νέοι εποπτικοί κανόνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη (Solvency II) που άρχισαν να εφαρμόζονται σταδιακά και μέχρι του 2016 θα δυσκολέψουν αρκετά μικρομεσαίες ελληνικές ασφαλιστικές να ανταποκριθούν σε αυξημένα εποπτικά κεφάλαια . Οπότε όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς μπορεί να τεθούν σε διαδικασίες πώλησης .


Ήδη για την ΑΤΕ Ασφαλιστική υπάρχει ενδιαφέρον από δύο τουλάχιστον πολυεθνικούς παίκτες ,συμφώνα με φήμες και σενάρια και συγκεκριμένα την Εrgo και την Allianz . Ενώ είχε εκφραστεί και δημόσια το ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Interamerican.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη αυτού του deal και οι τρείς αυτές εταιρίες φαίνεται να έχουν στα σχέδια τους να μπουν σε ενδεχόμενα νέα deals.

Οσον αφορά την Generali σε συνέντευξη του στο euro2day.gr ο CEO κ Π. Δημητρίου, σε σχετική ερώτηση απαντά:

«Ο όμιλος Generali έχει παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από το 1886. Μάλιστα είναι η παλαιότερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια το ενδιαφέρον του για τη χώρα παραμένει αμείωτο. Αν παρουσιαστούν ευκαιρίες θα τις εξετάσει και θα πράξει ανάλογα.»

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ