2014-06-05 18:13:10
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη, για την πόλη» - Μαθητές χορεύουν ταυτόχρονα σε Πάτρα, Πύργο, Αίγιο
Με πρώτο σταθμό την Κεντρική Πλατεία του Πύργου, την Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και την πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, ξεκινούν την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 οι δράσεις του προγράμματος «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη, για την πόλη» στο οποίο συμμετέχουν σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τα Τμήματα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας καθώς και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Με αφορμή την έναρξη των δράσεων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που μέσω του προγράμματος αυτού, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της περιφέρειάς μας έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα ουσιαστικό μέσο έκφρασης, αισθητικής καλλιέργειας αλλά και μάθησης όπως είναι ο χορός
. Άμεσα συνδεδεμένος με τον ιστορικό και κοινωνικό-πολιτισμικό πλούτο κάθε τόπου, ο χορός μπορεί να αποτελέσει το όχημα για μια «αυθεντική» επικοινωνία των μαθητών με την πολιτισμική τους κληρονομιά αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουν, με έναν ευχάριστο και συγχρόνως διασκεδαστικό τρόπο, την κουλτούρα διαφορετικών χωρών. Μέσα από την κατάθεση και αξιοποίηση νέων ιδεών και προτάσεων αναδεικνύεται η σπουδαία συμβολή του χορού στην ανάπτυξη ποικίλων ικανοτήτων και δεξιοτήτων προσφέροντας εναλλακτικές οπτικές στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην υλοποίηση του προγράμματος ευελπιστώντας να αποτελέσει πηγή γνώσης και χαράς για τους συμμετέχοντες».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

«Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη για την πόλη»

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Ημερομηνία και ώρα Χώρος διεξαγωγής Σχολικές Μονάδες

Τρίτη 10-06-2014 19.00μμ Κεντρική Πλατεία Πύργου Δημοτικά Σχολεία: 4ο & 7ο ,Ε.ΕΓ.&Ε.Ε.Ε.ΕΚ., Βασιλάκι

Τρίτη 10-06-2014 19.30μμ Πλατεία Κρεστένων Δημοτικά Σχολεία: Κρεστένων, Καλλίκωμου, Μακρισίων

Τρίτη 10-06-2014 20.00μμ Πλατεία Αμαλιάδας (Αγίου Αθανασίου) Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 4ο & 5ο Αμαλιάδας

Πέμπτη 19-06-2014 19.00μμ Γυμνάσιο Βάρδας Γυμνάσιο Βάρδας

Παρασκευή 20-06-2014 20.00μμ Πλατεία Γαστούνης (Πλατεία Ελευθερίας) Γυμνάσιο Γαστούνης
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ