2014-06-06 04:03:05
Φωτογραφία για Regus: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη των εταιρειών που εξάγουν
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι εταιρείες εξαγωγών παγκοσμίως καταγράφουν, κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αύξηση των κερδών τους σε ποσοστό 48%, επαληθεύοντας το προβάδισμα τους έναντι του αντίστοιχου 36% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Regus, παρόχου ευέλικτων χώρων εργασίας, περισσότερες εξαγωγικές εταιρείες παγκοσμίως καταγράφουν αύξηση των εσόδων ή των κερδών τους σε σχέση με τις εταιρείες που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά.

Παρόλο που η πρόσβαση σε μεγαλύτερο σύνολο υποψήφιων πελατών συμβάλλει σαφώς στην επιτυχή πορεία των εξαγωγέων, η έρευνα επιβεβαιώνει επιπλέον ότι η παρουσία μιας εταιρείας στη χώρα όπου βρίσκονται οι πελάτες ή το αγοραστικό κοινό της παρουσιάζει επίσης αρκετά πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα, το 87% των ελληνικών επιχειρήσεων αναφέρει ότι κατανοεί καλύτερα τους πελάτες και τις αγορές στις οποίες απευθύνεται όταν η έδρα τους βρίσκεται σε κοντινή σε αυτούς τοποθεσία.


Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στους πελάτες μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους (79%) και να βελτιώσουν τα ποσοστά διατήρησης των πελατών τους (79%).

Ωστόσο, η επέκταση στο εξωτερικό αποτελεί μεγάλο βήμα για τις επιχειρήσεις καθώς ενδέχεται να προκύψουν δυσκολίες σε περίπτωση που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη. Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές εταιρείες αναφέρουν ότι πέραν της γνωριμίας με πελάτες, η χρησιμότητα των κρατικών εμπορικών αποστολών έγκειται στο ότι μπορούν να τους βοηθήσουν να επεκταθούν στο εξωτερικό παρέχοντας συμβουλές σε νομικά και κανονιστικά θέματα (σε ποσοστό 50%).

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι ελληνικές εταιρείες υποστηρίζουν ότι:

Μέσω της εγγύτητας με τους πελάτες τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών μάρκετινγκ (79%).

Το 77% των εταιρειών υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στους πελάτες συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη επίλυση τυχόν προβλημάτων και ενισχύουν την ικανοποίηση του πελάτη (77%).

Η γνωριμία με οργανώσεις/ενώσεις τοπικών επιχειρήσεων δια της κρατικής οδού (45%) και η παροχή συμβουλών σχετικά με φορολογικά ζητήματα (45%) θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει επιχειρήσεις που σχεδιάζουν την επέκτασή τους στο εξωτερικό.

Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις (40%) δηλώνουν ότι θα έβρισκαν χρήσιμο έναν κατάλογο με κατάλληλα μέρη για δικτύωση.

H κα Κατερίνα Μάνου, Regional General Manager – Balkans της Regus σχολιάζει: “Μιλάμε συχνά για το "πώς θα βρεθούμε κοντά στον πελάτη", όμως στις εξειδικευμένες αγορές αυτό μπορεί να ισχύει στην πράξη.  Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι προκύπτουν αρκετά οφέλη από το να βρίσκονται σε τοποθεσίες κοντά στους πελάτες τους.  Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις αναφέρουν ότι χάρη σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στο αγοραστικό κοινό ή τους πελάτες τους, κατορθώνουν να διατηρούν την πελατεία τους και να επιτυγχάνουν ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, ικανοποιώντας καλύτερα τους πελάτες τους.

"Από την άλλη πλευρά, η εδραίωση της φήμης στις αγορές του εξωτερικού μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση στην περίπτωση που δεν υπάρχει η κατάλληλη κρατική υποστήριξη. Επιχειρήσεις παγκοσμίως αναφέρουν ότι η καλύτερη βοήθεια που θα μπορούσε να τους προσφέρει η κρατική εμπορική αποστολή κατά την επέκτασή τους στο εξωτερικό (πέραν από τη γνωριμία με πελάτες) συνδέεται με την παροχή συμβουλών για νομικά και κανονιστικά θέματα, αλλά και πληροφοριών για το σύστημα φορολόγησης και τα τοπικά έθιμα καθώς και για τους κατάλληλους χώρους για συνάντηση και δικτύωση με τοπικές επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ή ολοκληρωμένες πληροφορίες, καλό θα ήταν οι επιχειρήσεις να συνεργάζονται με εταιρείες που κατανοούν τον επιχειρηματικό κόσμο και μπορούν να προσφέρουν τεχνογνωσία και διασυνδέσεις με την τοπική αγορά."
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ