2014-06-06 09:00:14
Φωτογραφία για Ενισχύθηκαν με νέες ειδικότητες τα ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
Με δύο νέες ειδικότητες, οι οποίες αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών καθώς πρόκειται για τομείς άκρως ενδιαφέροντες και με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, ενισχύθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Η συνεργασία που είχαν οι διευθυντές των δύο σχολείων κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και κ. Κώστας Κωνσταντούλας αντίστοιχα, με το δήμο Ήλιδας, το Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας που έλαβε ομόφωνες αποφάσεις, απέδωσαν καρπούς.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας εντάχθηκε, και συμπληρώνει τις υπάρχουσες ειδικότητες, ο Ναυτιλιακός τομέας και στο 2ο ΕΠΑΛ, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια επαναλειτουργεί ο Γεωτεχνικός τομέας.

Με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντούλας, πρόκειται για ένα τομέα που έρχεται να ενταχθεί σε μία άκρως γεωργική περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον αγροτικό τομέα, που πλέον καλείται να συνδυάσει το πρακτικό με το επιστημονικό πεδίο.


Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας έχει πάρει απόφαση για την κατάσταση δύο θερμοκηπίων στο χώρο του σχολείου και έχουν υποβληθεί από το σχολείο και δύο προτάσεις σε δύο αντίστοιχα Ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να ενταχθεί ο συγκεκριμένος τομέας και να γίνουν και επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους του εξωτερικού.

Φέτος, οι μαθητές της Β’ Λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν και ειδικότητα, μεταξύ της Φυτικής παραγωγής, της Ανθοκομικής και Αρχιτεκτονικής τοπίου και της Τεχνολογίας τροφίμων και ποτών, ενώ το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι οι απόφοιτοι εκτός από το απολυτήριο λυκείου αποκτούν και πτυχίο και μπορούν να λάβουν μέρος και στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στα συν και το γεγονός ότι δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Αμαλιάδα το ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων με πολύ καλές προοπτικές, στο οποίο μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους οι απόφοιτοι του παραπάνω τομέα του 2ου ΕΠΑΛ.

«Αν δεν υπήρχε η συμπαράσταση του δήμου Ήλιδας και του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη δεν θα είχαν γίνει όλα αυτά. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας και τον Δήμαρχο, που τιμά την επαγγελματική εκπαίδευση» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντούλας, ο οποίος επεσήμανε ότι η λειτουργία του γεωτεχνικού τομέα ήταν πάγιο αίτημα, αλλά παράλληλα το σχολείο θα συνεχίσει να διεκδικεί και την επαναλειτουργία του τομέα υγείας- πρόνοιας.

Απαίτηση των μαθητών

Σε ό,τι αφορά τον τομέα Ναυτιλιακών στο 1ο ΕΠΑΛ, ο κ. Πααγιωτόπουλος εξήγησε ότι ήταν ένα αίτημα των μαθητών, οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για πλοίαρχοι και μηχανικοί πλοίων και είναι αρκετοί αυτοί που έχουν επιτύχει σε σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

«Είχαμε προτείνει αυτή την ειδικότητα και με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και του Δημάρχου, πετύχαμε να γίνει πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι η ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία μας και με τη συγκεκριμένη ειδικότητα θα βοηθηθούν ιδιαίτερα οι μαθητές της περιοχής.

Στη Β’ Λυκείου θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες, Πλοιάρχων και Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων να εισαχθούν στις Σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

Στους παραπάνω τομείς του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, αλλά και σε όλους τους τομείς, μπορούν να εγγραφούν στην Α’ Λυκείου όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου και στη Β’ Λυκείου όσοι μαθητές προέρχονται από οποιαδήποτε τάξη του Γενικού Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι εντός του Ιουνίου μπορούν να κάνουν τις εγγραφές τους.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ