2014-06-06 14:33:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Ποιός είναι ο γιατρός που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του μικρού Δημήτρη
«Υπάρχουν γιατροί που δείχνουν κάθε φορά στην πράξη την ανθρωπιά τους και ένας από αυτούς είναι ο Ανδρέας Ηλιάδης».

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Χαράλαμπος Μπονάνος, μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή «Φόρα παρτίδα» των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή στον Αντέννα Πάτρας 105,3, έκανε ειδική μνεία στην ανεκτίμητη συμβολή του κ. Ηλιάδη, Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του Νοσοκομείου σε ό,τι αφορά στην φροντίδα του 7χρονου Δημητράκη που πάσχοντας από σπάνια και βαριά ηπατική ασθένεια διακομίστηκε ήδη σε μεταμοσχευτικό κέντρο του Ανόβερου στη Γερμανία με το πρωθυπουργικό Φάλκον.

«Επί έξι μερόνυχτα ο κ. Ηλιάδης δεν έφυγε από το προσκεφάλι του παιδιού», είπε ο κ. Μπονάνος, υπογραμμίζοντας το βαθύ ανθρώπινο ενδιαφέρον που έδειξε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων για την περίπτωση του 7χρονου από την Κέρκυρα.

Ο κ. Μπονάνος αποκάλυψε, επίσης, ότι αφ’ ης στιγμής βρέθηκε κρεβάτι στο Ανόβερο μέσα σε 15 λεπτά κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός. Από το Νοσοκομείο και τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη έως τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που έδωσε αμέσως εντολή το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να αναλάβει χωρίς χρονοτριβή την διακομιδή του 7χρονου στην Γερμανία.


Σημαντική ήταν η συμβολή, όπως είπε ο κ. Μπονάνος, και της βουλευτή Κέρκυρας Άντζελας Γκερέκου η οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του 7χρονου και της οικογένειας του.

Αρχικά, η διακομιδή επρόκειτο να γίνει με αεροσκάφος τύπου Ντακότα το οποίο, ωστόσο, δεν παρείχε όλες τις αναγκαίες εγγυήσεις για την υγεία του μικρού Δημήτρη και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Δότης του μοσχεύματος του μικρού Δημήτρη θα είναι ο πατέρας του καθώς όλες οι εξετάσεις, τόσο στο Νοσοκομείο Ρίου όσο και στην Γερμανία, έδειξαν ότι είναι συμβατός.

Ο κ. Μπονάνος, πάντως, στην συνέντευξη του στον Αντέννα Πάτρας 105,3 έκανε και ένα σχόλιο για την συγκινητική ανταπόκριση των Πατρινών στην έκκληση που έγινε τις προηγούμενες μέρες για αίμα που χρειαζόταν ο 7χρονος. «Φάνηκε η ανθρωπιά μας που δεν επηρεάζεται από την Κρίση και τα άλλα δεινά της εποχής», είπε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο 7χρονος είναι ανασφάλιστος αλλά μέσα σε σύντομο χρόνο κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε να ξεπεραστεί και αυτό το πρόβλημα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ