2014-06-06 21:45:43
Φωτογραφία για Μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σχολείο! Οι γονείς & οι εκπαιδευτικοί μάζεψαν χρήματα για την κηδεία της!
Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης στο 128ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας στην περιοχή των Σεπολίων. Μια μαθήτρια της ΣΤ'  Τάξης πέθανε στο χώρο του σχολείου, όπου γίνονταν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των μαθητών για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί είχε χρόνιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο επειδή οι μετανάστες γονείς του ήταν άνεργοι, δεν είχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας είναι το γεγονός ότι γονείς και εκπαιδευτικοί μάζεψαν χρήματα για την κηδεία του παιδιού.

Το τραγικό αυτό περιστατικό επαναφέρει για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα το θέμα της διασφάλισης της υγείας των μαθητών στα σχολεία, της ιατρικής πρόληψης και των απαραίτητων εξετάσεων σε μαθητές.

Πάγιο αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλαδας (ΑΣΓΜΕ) είναι: «Η ίδρυση σχολιατρικής υπηρεσίας ενταγμένη στα κέντρα Υγείας αστικού τύπου. Ίδρυση ιατρείων στα σχολεία και η επάνδρωση τους με νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα συνεργάζεται άμεσα με τη σχολιατρική υπηρεσία, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και η σωστή ανάπτυξη τους. Τήρηση κάρτας υγείας του μαθητή που θα το συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της σχολικής του ζωής».

epirus-tv-news.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ