2014-06-07 02:18:06
Φωτογραφία για Mύκονος και Σαντορίνη οι πρωταγωνίστριες του τριημέρου των social media! Δείτε διαγράμματα!
Μια ανάσα πριν τις ενδεχομένως πρώτες διακοπές του φετινού καλοκαιριού και όσοι έχουν προγραμματίσει εξόρμηση, κυριολεκτικά δεν κρατιούνται. Παρά την κρίση τα εορταστικά τριήμερα είναι μια τονωτική ένεση και για την εγχώρια τουριστική κίνηση και αποτελούν σταθερή αξία.

Για το λόγο αυτό, ψάξαμε και βρήκαμε ποιοι δημοφιλείς προορισμοί έχουν αναφερθεί συχνότερα τις τελευταίες ημέρες στο internet και στα social media, και σας τους παρουσιάζουμε. Οι συνήθεις "ύποπτοι" Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος φιγουράρουν πάνω-πάνω στη λίστα των αναφορών, και ακολουθεί το Ναύπλιο (ο μοναδικός δημοφιλής προορισμός που δεν είναι νησί), το οποίο όπως φαίνεται, αυτό το τριήμερο θα "βουλιάξει" από κόσμο. Στο Νο 5 βρίσκεται η Σκιάθος και ακολουθούν οι "κλασικοί" και παραδοσιακοί προορισμοί Ύδρα, Αίγινα και Τζιά.

Συνολικά, για το χρονικό διάστημα από 26 Μαΐου έως 5 Ιουνίου, οι αναφορές που καταγράφηκαν στο Monitor για τους παραπάνω οκτώ προορισμούς πλησιάζουν τις 40.000. Βλέπουμε λοιπόν, ότι σχεδόν οι δύο στις τρεις αναφορές αφορούν τα τρία πρώτα νησιά με την Μύκονο πάντα να καταλαμβάνει την μερίδα του λέοντος.


Ενδιαφέρουν έχουν οι ηλικίες, που μιλάνε περισσότερο για τους οκτώ αυτούς προορισμούς. Έτσι, βλέπουμε ότι για την Ύδρα μιλούν πιο πολύ οι ηλικίες έως 20 ετών, Τζιά, Μύκονος και Σκιάθος πρωταγωνιστούν στην ηλικιακή ομάδα 21-35, ενώ στην ομάδα 36-50 και 51+ έχουν πάρει κεφάλι η Αίγινα και το Ναύπλιο, αντίστοιχα.

Πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων για τις διακοπές, φαίνεται ότι αναδεικνύεται το twitter με το facebook να ακολουθεί, ενώ πρωταγωνιστές στις αναφορές σε twitter και facebook είναι κυρίως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Σκιάθος .

Όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί από το Monitor (http://monitor.sidebar.gr) για λογαριασμό του LIFO.gr και αφορούν το χρονικό διάστημα 26/5 με 5/6/2014.
lifo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ