2014-06-07 14:48:05
Φωτογραφία για Τώρα για την Πάτρα: Παραμένει επικεφαλής της παράταξης ο Γιάννης Δημαράς
Με την ομιλία του επικεφαλής της και του απερχόμενου δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, ξεκίνησε, γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στο χώρο της Αγοράς Αργύρη, η απολογιστική συνέλευση της παράταξης "Τώρα για την Πάτρα".

Στην ομιλία του ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στα λάθη που κόστισαν, κατά τη γνώμη του, την ήττα στην παράταξη της οποίας ο ίδιος υπήρξε ιδρυτής και παραμένει επικεφαλής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον απερχόμενο Δήμαρχο Πατρέων, αυτό που στοίχισε ήταν η έλλειψη επαφής με τα Διαμερίσματα του Δήμου αλλά και η απόσχιση του ΣΥΡΙΖΑ από την παράταξή του. Επιπλέον, ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στην ύπαρξη αρνητικού κλίματος, αλλά και μιας εσωστρέφειας, που παρατηρήθηκε ιδίως από τον Οκτώβριο και μετά.

Από τις ομιλίες των αντιδημάρχων η πιο... ζωηρή, ήταν αυτή του αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού, ο οποίος έθιξε καίρια ερωτήματα για το τι έφταιξε και κάλεσε ξεκάθαρα το Δήμαρχο να ορίσει το χρονοδιάγραμμα διαδοχής και εκλογής νέου επικεφαλής στην παράταξη.


Ιδιαίτερα σχολιάστηκε από αρκετούς εκ των παρισταμένων το γεγονός ότι ο κ. Δημαράς μίλησε απλώς για μια ήττα. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του ιδρυτικού στελέχους της παράταξης, Τάκη Γκίκα, ο οποίος "πετάχτηκε" από τη θέση του και τόνισε πως δεν πρόκειται απλώς για ήττα, αλλά για εκλογική συντριβή, για πανωλεθρία.

Τέλος δεν έλειψαν κι εκείνοι που έβγαλαν το συμπέρασμα από την όλη διαδικασία ότι ο κ. Δημαράς υπαναχωρεί από την αρχική θέση που είχε εκφράσει, αμέσως μετά το απογοητευτικό γι' αυτόν αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, μιας και αυτή τη φορά δεν έθιξε καν ζήτημα παραίτησής του από την ηγεσία της παράταξης, ούτε και αποχώρησής του από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο(που αυτομάτως θα... έχριζε δημοτικό σύμβουλο τον πρώτο επιλαχόντα, Γιώργο Σιγαλό.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ