2014-06-07 21:48:16
Φωτογραφία για Βάσεις 2014: Άνοδος των βάσεων και ρυθμιστής η Βιολογία
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2014 συνεχίζονται και τα θέματα σε όλα τα μαθήματα φέτος είναι κατά γενική ομολολία πιο ευκολα σε σχέση με τις άλλες χρονιές και κυρίως σε σχέση με πέρυσι.

Σε όλα τα επιστημονικά πεδία, σύμφωνα με όλες τις ενώσεις καθηγητών, αναμένεται άνοδος των βάσεων καθώς τα θέματα που έπεσαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν πιο εύκολα από πέρυσι.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό ερευνητή Στράτο Στρατηγάκη, αλλάζει το σκηνικό στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς μετά την περυσινή "σφαγή", τα φετινά θέματα αλλα και οι επιδόσεις των εξεταζομένων ηταν σαφέστατα καλύτερες.

Τα θέματα φέτος ήταν που έγινε η μεγάλη σφαγή. Άρα αναμένουμε σε γενικές γραμμές οι βάσεις να κινηθούν ανοδικά.

Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία του πως έγραψαν οι εξεταζόμενοι καθώς δεν έχει τελειώσει καν η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.


Από τη στιγμή που σε όλα τα μαθήματα τα θέματα ήταν πιο εύκολα καταλαβαίνουμε ότι αναμένουμε αύξηση των βάσεων σε όλα τα πεδία. Πόσο μεγάλη η μικρή θα είναι η άνοδος της βάσης δε το γνωρίζουμε.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δεν είναι η ώρα τα παιδιά να ασχολούνται με τις βάσεις αλλά αφού τελειώσουν οι εξετάσεις το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Τα τέσσερα αυτά μαθήματα έχουν ειδική βαρύτητα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία οι μαθητές εξετάστηκαν σε απόσπασμα από «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού.

πηγή: madata
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ