2014-06-08 00:20:04
Φωτογραφία για Πρώτη πτήση μαζί για EF-2000 Typhoon και F-35 Lightning II
Οι θεωρούμενοι ως μεγάλοι αντίπαλοι στη διεθνή αγορά μαχητικών αεροσκαφών του 21ου αιώνα, τουλάχιστον όσον αφορά τη Δύση, έκαναν την πρώτη πτήση μαζί, αφού και στα δυο προγράμματα εμπλέκεται ο κολοσσός της αμυντικής βιομηχανίας BAE Systems, αφού και τα δυο μαχητικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μελλοντικής ισχύος της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας (RAF).

Σε μεγάλο βαθμό, η συνύπαρξη αυτή απηχεί και την πραγματικότητα, Το ευρωπαϊκό μαχητικό υπερέχει συντριπτικά, σύμφωνα με τις απόψεις που διατυπώνουν ειδικοί αναλυτές αμυντικών θεμάτων, στον τομέα της εναέριας εμπλοκής και γενικότερα τον τομέα αεροπορικής υπεροχής. Το δε αμερικανικό, υπερέχει του ευρωπαϊκού ως βομβαρδιστικό. Όλα αυτά σαν γενική περιγραφή, χωρίς να μπαίνει κανείς σε λεπτομέρειες. Εξάλλου, αυτός θα είναι και ο ρόλος τους στη RAF.

Όπως είδαμε σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την εταιρία, τα δυο μαχητικά πέταξαν σε κοινό σχηματισμό πάνω από τη βάση της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) «Έντουαρντς» στην Καλιφόρνια. Η πτήση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δοκιμών για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας (interoperability) ανάμεσα στα δυο μαχητικά, αφού αμφότερα ενισχύουν τις αεροπορικές δυνάμεις χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, αν και στην προκειμένη περίπτωση, ενδιαφερόμενος είναι η RAF.
defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ