2014-06-08 03:58:04
Φωτογραφία για Aνακοίνωση ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας για τα ακαθάριστα οικόπεδα
Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ.4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β/25-4-2012) Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση έως 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους .

Επίσης οφείλουν οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οικόπεδων , να απομακρύνουν τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στην λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Τέλος ενημερώνουμε ότι, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τα παραπάνω, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι Δήμοι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις κυρώσεις του (άρθρο 94 παρ.1 αριθμός 26 του Ν. Ν.3852/2012) καθώς και η Πυροσβεστική αρχή , να υποβάλει μήνυση προς τους ανωτέρω ιδιοκτήτες για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Εκ του Δ.Σ

Γεράσιμος Αλεξόπουλος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ