2014-06-10 00:27:07
Φωτογραφία για Λογοτεχνική παρουσίαση στην ΕΡΤ3
Η φωνή της ΕΡΤ δεν έχει σιωπήσει. Ένα χρόνο μετά το μαύρο, συνεχίζει να εκπέμπει, να παρέχει πληροφόρηση, να συναντά και να παρουσιάζει ανήσυχους ανθρώπους, να δίνει βήμα σε κινήματα και αγωνιστές που προσπαθούν να κρατήσουν καθημερινά αναμμένη τη σπίθα της αντίστασης.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ενός χρόνου από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, και το πείραμα της αυτοδιαχείρισής της από τους εργαζόμενους, θα πραγματοποιηθεί μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ – 3  στη Λεωφόρο Στρατού Λογοτεχνική Παρουσίαση. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 10 Ιούνη, στις 7μιση το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Θα παρουσιαστεί το διήγημα του Χούλιο Κορτάσαρ «Το Τάνγκο της Επιστροφής», ενώ η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από τάνγκο αυτοσχεδιασμούς που θα εκτελέσουν οι Μπίσκα Βασιλική και ο Παναγιώτης Σαχίδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Χούλιο Κορτάσαρ, φημισμένος αργεντίνος συγγραφέας, είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα για το μυθιστόρημά του «Το Κουτσό».


Στο συγκεκριμένο διήγημα καταπιάνεται με μια δυνατή ερωτική ιστορία, την κλιμάκωση και την  ένταση της οποίας θα επιχειρήσουν να αποδώσουν και οι τρεις χορογραφίες των χορευτών του τάνγκο.  Τα συντηρητικά ήθη της αργεντίνικης κοινωνίας, η υποκρισία ενός μικροαστικού γάμου, ο ασφυκτικός έλεγχος της εκκλησίας στις ζωές των ανθρώπων, τα αδιέξοδα μιας παθιασμένης ερωτικής σχέσης, αποδίδονται με την απλότητα και τη δύναμη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Για μια γνωριμία με τη φρεσκάδα και τη μαγεία της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, σας καλούμε για να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτήν τη ξεχωριστή λογοτεχνική βραδιά.    

Λογοτεχνική Παρουσίαση

Τρίτη 10 Ιούνη, στις 7μιση το απόγευμα, μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ – 3  στη Λεωφόρο Στρατού.

Είσοδος ελεύθερη
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ