2014-06-10 02:18:04
Φωτογραφία για Μηδενική ανοχή στις επιθέσεις κατά γυναικών από τη νέα κυβέρνηση της Ινδίας
Δέσμευση πως θα περιορίσει τα περιστατικά βίας κατά γυναικών και πως θα υιοθετήσει μία πολιτική «μηδενικής ανοχής» κατά όσων διαπράττουν τέτοιες επιθέσεις έδωσε σήμερα η νέα κυβέρνηση της Ινδίας, στον απόηχο του πολύκροτου βιασμού και δολοφονίας δύο έφηβων κοριτσιών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στις επιθέσεις εναντίον των γυναικών και θα ενισχύει το δικαστικό σύστημα, προκειμένου να την εφαρμόσει αποτελεσματικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Πρανάμπ Μουχερτζί, μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου.

Ο κ. Μουχερτζί δεσμεύτηκε επίσης να εγκαταστήσει τουαλέτες και να προμηθεύσει με ηλεκτρικό ρεύμα όλα τα νοικοκυριά, σε μία χώρα όπου σχεδόν το 50% του πληθυσμού αναγκάζεται να πηγαίνει στη φύση για τις βασικές του ανάγκες, ελλείψει αποχωρητηρίων.

Η Ινδία «δεν πρέπει να ανεχθεί την προσβολή των κατοικιών χωρίς τουαλέτες» προσέθεσε, ενώ υποσχέθηκε ότι τα νοικοκυριά θα συνδεθούν με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα έως το 2022.

Το μήνυμα της νέας κυβέρνησης έρχεται λίγες ημέρες μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία δύο κοριτσιών στο βόρειο κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές. Τα δύο κορίτσια δέχτηκαν επίθεση ενώ είχαν πάει σε ένα χωράφι κοντά στο χωριό τους προκειμένου να κάνουν την ανάγκη τους, καθώς το σπίτι τους δεν διέθετε τουαλέτα.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ