2014-06-10 18:32:04
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας: Μαύρη επέτειος για την ΕΡΤ - Σαν αύριο πριν ένα χρόνο μπήκε το λουκέτο
"Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η κυβέρνηση επέλεξε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με συνοπτικές και πρωτοφανείς διαδικασίες. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες εργαζόμενοι να πεταχτούν στο δρόμο, να υποστούν ατέλειωτους εκβιασμούς από «αρμόδιους και ιθύνοντες» της κυβερνητικής πολιτικής, η ενημέρωση να κυριαρχείται πλέον από τις μεγάλες εργολαβικές-δημοσιογραφικές ομάδες συμφερόντων, και η δημοκρατία να θυσιαστεί στο βωμό της σκοπιμότητας.

Ένας χρόνος κατά τον οποίο δεν καλυτέρευσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένας χρόνος κατά τον οποίο το μαύρο που έριξε η κυβέρνηση στις οθόνες το εισέπραξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ βρίσκονται σήμερα στον αγώνα της αξιοπρέπειας και του δικαιώματος στην εργασία οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται οι απολυμένοι καθηγητές και δάσκαλοι, οι σχολικοί φύλακες και οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που βιώνουν τις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες, οι άνεργοι και η νεολαία.

Μαζί τους βρίσκονται τα πιο δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας παλεύοντας για την ανατροπή, παλεύοντας για πραγματική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ας έχουν όλοι κατά νου ότι αυτό το μνημόνιο αγώνα που υπογράφουν σήμερα οι εργαζόμενοι θα σαρώσει και τους επικοινωνιακούς κυβερνητικούς ανασχηματισμούς και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ