2014-06-11 05:39:11
Φωτογραφία για Αφιέρωμα του Spiegel στις γυναίκες εισαγγελείς στην Ελλάδα
Ως τη «νέα γενιά γενναίων ερευνητών κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel τις δύο γυναίκες εισαγγελείς, Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράικου, σε ένα εκτενές αφιέρωμα στο τελευταίο του τεύχος.

«Αυτόματα η πρώτη ματιά πάει στα πόδια τους, που ειδικά για την Πόπη Παπανδρέου, παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο» αναφέρει το περιοδικό που συνεχίζει τους διθυραμβικούς τόνους για «την εισαγγελέα που αποκαλούν στην Ελλάδα το αστέρι στον ουρανό της δικαιοσύνης, που δεν φοβάται να τα βάλει με ισχυρούς επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα».

«Το γραφείο της 37χρονης Παπανδρέου είναι 20 τετραγωνικά και κάπως σκοτεινό» λέει το περιοδικό που φιλοξενεί δηλώσεις της εισαγγελέως: «Οι άνθρωποι πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στο ελληνικό δικαστικό σύστημα».

Η κ. Παπανδρέου φορά ίσια παπούτσια και μαύρο παντελόνι και όπως σημειώνει το Spiegel λέει: «Μόνο όταν έχω όλα μου τα όπλα μπορώ να δουλέψω και τα ψηλά τακούνια δεν είναι όπλα».


Η Πόπη Παπανδρέου είναι το δεξί χέρι της προϊσταμένης της, της 52χρονης επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου. «Το "θηλυκό δίδυμο"», γράφει το Spiegel, «είναι από πέρυσι τον Ιούνιο στην κορυφή μιας νεοσύστατης ομάδας που κυνηγά τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην Αρεοπαγίτισσα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, την πρώτη γυναίκα που έγινε εισαγγελέας στην Ελλάδα, στην οποία σήμερα καταλήγουν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς.

Αναφέροντας τις πιο χαρακτηριστικές υποθέσεις που χειρίστηκαν οι δυο εισαγγελείς, το Spiegel κάνει λόγο για την πολύκροτη υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, του Άγγελου Φιλιππίδη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και του Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Το Spiegel καταλήγει ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι «γένους αρσενικού», καθώς οι κατηγορούμενοι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή φοροδιαφυγή είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άντρες, και διερωτάται αν αυτές οι γυναίκες - λειτουργοί της δικαιοσύνης αποτελούν την ελπίδα για μια πιο δίκαιη χώρα.
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ