2014-06-11 16:41:25
Φωτογραφία για Πάτρα: Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Γιώργου Σιμιγιάτου κατά τη διάρκεια εξέτασης
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος και η "ψυχή" του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αχαϊας Γιώργος Σιμιγιάτος σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας στην οποία ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Ο Γιώργος Σιμιγιάτος έφυγε στα 77 του χρόνια εντελώς ξαφνικά ενώ έκανε εξέταση πυελογραφίας στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, υπέστη αλλεργικό σοκ την ώρα της εξέτασης (κίνδυνος που ελλοχεύει στις εξετάσεις πυελογραφίας) και στην συνέχεια ανακοπή.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την απρόσμενη εξέλιξη που στοίχισε τη ζωή σε έναν τόσο δραστήριο άνθρωπο.

Ο Γιώργος Σιμιγιάτος ήταν πρωτεργάτης και ιδρυτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας "Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ" ΠΟΥ άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή από το 1979, ξεκινώντας από την Τσιμεντοβιομηχανία του εργοστασίου "ΤΙΤΑΝ" για να εδραιωθεί στη συνέχεια και το 1980 να πάρει το καταστατικό του.


Στις αρχές του 1980 ο Σύλλογος ξεκίνησε έναν τιτάνιο αγώνα για εξεύρεση αίματος προκειμένου να στηρίξει την πιο αδικημένη τότε ομάδα ανθρώπων, αυτών με Μεσογειακή Αναιμία.

Στα τέλη του 1980 έγινε ι η αναγνώριση της προσφοράς αίματος του Συλλόγου από το Υπουργείο και τον τότε Υφυπουργό Υγείας. Αυτή η χρονιά ήταν πραγματικά ορόσημο για την εθελοντική αιμοδοσία στην πόλη της Πάτρας, αφού ο Σύλλογος καταφέρνει να φέρει στον τότε σταθμό Αιμοδοσίας του Αγ. Ανδρέα την κάρτα του εθελοντή αιμοδότη που δινόταν μόνο στην Αθήνα. - Οι ομαδικές αιμοληψίες οι οποίες ξεκίνησαν από το 1980 απέφεραν στον τότε Σταθμό αιμοδοσίας αρκετές μονάδες αίματος.

Ο αγώνας είχε αρχίσει. Η αφύπνιση του πατραϊκoύ λαού είχε ξεκινήσει σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ο άνθρωπος που έκανε πράξη αυτό το όραμα και συνέχισε μέχρι σήμερα να προσφέρει στην Πάτρα και τιους ανθρώπους της, ήταν ο Γιώργος Σιμιγιάτος ο οποίος σήμερα αποχαιρέτησε ξαφνικά και απρόσμενα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ