2014-06-11 17:28:23
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τόσο κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε να θεωρεί ότι δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με μια τέτοια απόφαση, επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει την τοποθέτηση Στουρνάρα προκλητική ενέργεια, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαία διαβούλευση.

Χθες, Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στον οποίο ανέφερε ότι η θέση του διοικητή της ΤτΕ πρέπει να καλυφθεί έπειτα από διαβούλευση, προσθέτοντας ότι επιλογή του προσώπου πρέπει να συμφωνηθεί από κοινού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Η δρομολογούμενη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ είναι μια προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαιότητα διαβούλευσης για μια τόσο σημαντική θέση. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τόσο κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε να θεωρεί ότι δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με μια τέτοια απόφαση».


Επίσης σε σχόλιο για την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ και τον ανασχηματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων. Τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς  διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

»Άλλωστε, η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή», για την ύπαρξη  επιστολής προς τους δανειστές,  με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με την οποία δεσμεύεται  για τη λήψη νέων μέτρων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Ο κ. Σαμαράς αντί να «σκίζει» τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα».

Στην έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την «Αυγή», υπάρχει συνημμένη επιστολή των κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου προς την τρόικα από τις 14 Μαΐου, δηλαδή πριν από τις εκλογές, δια της οποίας παρέχονται εγγυήσεις στους δανειστές ότι, αν χρειαστεί, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου! Το ερώτημα "αν χρειαστεί" απαντάται από το ΔΝΤ, το οποίο προβλέπει δημοσιονομικό κενό 7,7 δισ. και χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. έως το 2017 και εκτιμά ότι είναι σχεδόν απίθανο να αποφευχθούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ