2014-06-12 10:49:04
Φωτογραφία για Έρευνα INKA Ηλείας: Περισσότεροι από 73 στους 100 Ηλείους χωρίς διακοπές το καλοκαίρι του 2014
Σε πρόσφατη έρευνα του ΙΝΚΑ Ηλείας , που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 - 18 Μαΐου 2014, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών& Προσωπικών συνεντεύξεων, σε 545 άτομα από διάφορες περιοχές του Νομού καταγράφηκαν τα εξής :

ˉ περισσότεροι από εβδομήντα τρείς στους εκατό Ηλείους καταναλωτές ( 73 στους 100) δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2014.

ˉ Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι 70 %, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 20%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 75% των ετεροδημοτών Ηλείων θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 7 ημερών. Το μέρος καταγωγής κερδίζει έδαφος και ζωντάνια αφού εκεί θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι Ηλείοι Ετεροδημότες .

Οι Ηλείοι Ετεροδημότες θα διαμένουν:


ˉ σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι 55%,

ˉ σε συγγενικό-φιλικό σπίτι 30%,

ˉ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 15%.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η διάρκεια των διακοπών όλης, οπό κοινού, της οικογένειας, φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο και τείνει να εξαλειφθεί.

Η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ηλείων καταναλωτών με 80%, των προτιμήσεων, ενώ το βουνό 'κερδίζει' κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 20%.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΝΚΑ Ηλείας ,το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 7 ημερών μιας 4μελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τα 1.150 ευρώ.( Εκτός Νομού Ηλείας)

Τέλος , αξίζει να σημειωθεί ότι : Η γενική εικόνα της φετινής έρευνας του ΙΝΚΑ Ηλείας , συμβαδίζει και με τα αποτελέσματα άλλων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους φορείς .

Οι Ηλείοι καταναλωτές – πολίτες, εμφανίζονται απαισιόδοξοι από την συνεχή βύθιση της οικονομίας και απογοητευμένοι από τις μειώσεις του εισοδήματος εργασίας η του αγροτικού εισοδήματος καθώς και της σύνταξης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ