2014-06-12 12:45:08
Φωτογραφία για Βροχή τα πρόστιμα στη Λευκωσία για τους παραβάτες
Λευκωσία: Λίγο η αφηρημάδα των οδηγών και λίγο η μη εξοικείωση με τις κάμερες τροχαίας, έφεραν βροχή τα πρόστιμα, μια... βδομάδα αφ’ ότου λειτούργησαν στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία. 

Συνολικά 5013 οδηγοί φωτογραφήθηκαν από τις κάμερες για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, ενώ μόνο ένας οδηγός καταγγέλθηκε εφτά φορές σε μια βδομάδα. Καταγράφηκαν και οι «έξυπνοι» οδηγοί που είτε δεν έφεραν αριθμούς εγγραφής και αναζητούνται, ενώ διπλοκάμπινα «κρύφτηκαν» πίσω από κοτσαδόρους και γλύτωσαν το εξώδικο, όμως τους αναζητεί η τροχαία στους δρόμους για καταγγελία. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Δημήτρη Δημητρίου, παρόλο που οι καταγγελίες από τις δύο κάμερες παρουσιάζουν πτωτική τάση, εντούτοις ο μέσος όρος παραμένει ακόμη υψηλός. Ενώ αρχικά καταγγέλλονταν 850 οδηγοί, τώρα οι καταγγελίες είναι 460 ημερησίως, αριθμός αρκετά υψηλός για δύο κάμερες. 


Ο κ. Δημητρίου απέδωσε τις πολλές καταγγελίες στο γεγονός ότι οι οδηγοί παρά την ενημέρωση και την περίοδο χάριτος που έδωσε η Τροχαία, είναι αφηρημένοι και αγνοούν τις κάμερες. Όταν περάσουν από το σημείο που είναι εγκατεστημένες, τότε συνειδητοποιούν την ύπαρξή τους. Η πιο ψηλή ταχύτητα που καταγράφηκε για όχημα από κάμερα είναι 125 χιλιόμετρα και από μοτοσυκλέτα 160χλμ. 

Μάλιστα ορισμένοι «έξυπνοι» μοτοσυκλετιστές περνούν με τις μηχανές μπροστά από τις κάμερες στον ένα τροχό και η Τροχαία θα πάρει τα μέτρα της. Στο μεταξύ, το τετραήμερο του Κατακλυσμού, είχαμε και κατακλυσμό καταγγελιών οδηγών για τροχαίες παραβάσεις. Συνολικά έγιναν 1653 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 890 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα. Επίσης έγιναν 1443 έλεγχοι για αλκοόλ και καταγγέλθηκαν 92 οδηγοί. 

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της ΜΜΑΔ στους δρόμους, αφού κατάφερε να συλλάβει τρεις διαρρήκτες, έναν οδηγό που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά, άλλον οδηγό με διαρρηκτικά εργαλεία και τέσσερις οδηγούς που όφειλαν στο κράτος και εκκρεμούσαν εναντίον τους εντάλματα προστίμου. 

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο για εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη αλλά και των οδηγών και τόνισε ότι οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός. 

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ