2014-06-12 13:27:43
Φωτογραφία για ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ TAXIS
Μόνο αν το Taxis «αντέξει» την υποβολή τουλάχιστον 210.000 φορολογικών δηλώσεων σε ημερήσια βάση, επίδοση που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι τεχνικά εφικτή, θα καταστεί εφικτή η εμπρόθεσμη εκπλήρωση της βασικής υποχρέωσης κατάθεσης της φετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη μεταφερθεί στον νέο υπουργό Οικονομικών και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αίτημα για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το οποίο διατυπώθηκε ήδη επίσημα από τους λογιστές, θα γίνει αποδεκτό.

Τα τεχνικά προβλήματα από την αυξημένη ζήτηση για την υποβολή των εντύπων Ε1 συνεχίστηκαν και χθες ενώ παρά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τον ορισμό προσωρινού αντικαταστάτη του γενικού γραμματέα εσόδων, η υπηρεσία έκδοσης εκκαθαριστικών και φορολογικών ενημεροτήτων ακόμη και δεν έχει επαναλειτουργήσει, αφού εκκρεμεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του Γκίκα Χαρδούβελη για το πρόσωπο που θα υπογράφει τα εκκαθαριστικά μέχρι να οριστεί ο νέος γενικός γραμματέας.


Το «ρεκόρ» του Taxis είναι μέχρι στιγμής η υποβολή 100.000 δηλώσεων σε μια ημέρα. Υπολείπονται 18 ημέρες μέχρι να λήξει η προθεσμία της 30ης Ιουνίου και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 2,2 εκατομμύρια δηλώσεις. Ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε έξι εκατομμύρια κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον 210.000 Έλληνες πρέπει να εκπληρώνουν την υποχρέωσή του επί καθημερινής βάσεως ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης δεν είναι η μοναδική εκκρεμότητα. Ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει γνωστό μέχρι πότε θα δέχεται τις δηλώσεις του Ε9, αφού κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει το σύστημα για να υπολογιστεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, ενώ ύστερα από την παράταση που ανακοινώθηκε προ ημερών, μέσα στον Ιούλιο πρέπει να συμπληρωθούν και οι συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων για το Α' εξάμηνο του 2014, υποχρέωση η οποία αφορά ένα εκατομμύριο επαγγελματίες.

Ο Ιούλιος, είναι επίσης ο μήνας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ επίσης από ένα εκατομμύριο επαγγελματίες. Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις για όλες τις φορολογικές εκκρεμότητες, αναμένεται να ληφθούν προς το τέλος του μήνα καθώς πρέπει προηγουμένως να αναλάβει ο νέος γενικός γραμματέας εσόδων και να ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ