2014-06-12 13:51:29
Φωτογραφία για Με λουκέτο απειλούνται τρία ΚΔΑΠ του νομού Άρτας
Ένα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκονται 17 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Ήπειρο, όπως και δεκάδες άλλα ΚΔΑΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

Αφορμή για το αδιέξοδο αποτελεί η ελλιπής χρηματοδότηση και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης. Ήδη σε επιστολή που εστάλη προς τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια Το Υπουργείο Εργασίας είχε δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ με το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά το ποσό αυτό υπολείπεται από κείνο που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, οι Κοινωνικές Δομές θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας.

Ήδη κάποια ΚΔΑΠ έχουν κλείσει οριστικά ενώ άλλα επιβιώνουν οριακά, μετά κόπων και βασάνων. Αν με τη νέα χρονιά, λοιπόν, επιχειρηθεί η παραμικρή μείωση της χρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π. (μείωση voucher), αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο κλείσιμο εκατό δομών σε όλη τη χώρα εκ των οποίων οι δεκαεπτά βρίσκονται στην Ήπειρο. 


Στα ΚΔΑΠ της Ηπείρου φιλοξενούνται συνολικά 472 παιδιά ενώ απασχολούνται 45 εργαζόμενοι.

Αναλυτικότερα, στα όρια της λειτουργίας τους βρίσκονται τρία ΚΔΑΠ του Νομού Άρτας και πιο συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ που φιλοξενείται στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, της Γραμμενίτσας και των Κεντρικών Τζουμέρκων. Δύο ΚΔΑΠ κινδυνεύουν στο Νομό Θεσπρωτίας, ένα στην Ηγουμενίτσα κι ένα στους Φιλιάτες. 

Εννέα στο Νομό Ιωαννίνων και πιο αναλυτικά στο Δήμο Δωδώνης, στην Αμφιθέα, στους Ευρυμενούς, στον Κατσικά, στη Νεοκαισάρεια, στην Περίβλεπτο, στην Κόνιτσα, στη Χρυσοβίτσα και στον Άνω Καλαμά. Τέλος τρία ΚΔΑΠ κινδυνεύουν στο Νομό Πρέβεζας. Πρόκειται για ένα στο Δήμο Ζηρού και δύο στη Νεάπολη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ