2014-06-12 15:41:15
Φωτογραφία για ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Δεκτό έκανε ο Άρειος Πάγος το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την εκδίκαση της οποίας θα κλείσει αμετάκλητα το θέμα.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης του υπουργείου την Τρίτη, οι δικηγόροι του ΥΠΟΙΚ υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο και πως οι απολύσεις των καθαριστριών, έγιναν για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

Οι δικηγόροι των καθαριστριών από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Χαρακτήρισαν επίσης απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.

Οι καθαρίστριες συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών και μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, ζητώντας από το υπουργείο να την εφαρμόσει.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ Ο ΝΤΙΛΕΪΝΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ Ο ΝΤΙΛΕΪΝΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ