2014-06-12 19:22:47
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Στο 27,8% η ανεργία α’ τριμήνου

Για «δυσθεώρητα επίπεδα ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2014» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι τα ποσοστά που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ «διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί σταδιακής μείωσής της». «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι αυτές που αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

«Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση της απαίτησης της τρόικας για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που ξεκίνησε σήμερα από την Ελληνική Χαλυβουργία, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας». «Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τους αγώνες και την ψήφο του  λαού έχει να κάνει πλέον με την ίδια την επιβίωσή του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο 27,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στο πρώτο τρίμηνο του 2014, παραμένοντας σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σημειώνοντας άνοδο από το 27,6% του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου
. Από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.342.299, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε 0,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013, με τον αριθμό των απασχολούμενων να διαμορφώνεται στα 3.483.716 άτομα. 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31,4%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (25,0%). Επίσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (56,7%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 61,5%.

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 23,0% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι, αποτελούν αντίστοιχα το 71,4%. 

Σε επίπεδο Περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 30,3% και στην Κεντρική Μακεδονία με 29,9%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 24,4% και στην Πελοπόννησο με 23,4%.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ