2014-06-13 21:54:09
Φωτογραφία για Με συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου στην παράταση για την διαθεσιμότητα
«Κανένας απολύτως δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ των... Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Λένης αναφορικά με την παράταση που αναμένεται να δοθεί με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας, στην διαδικασία επανατοπόθετησης μέρους των υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Λένης μιλώντας στο patratora.gr, επεσήμανε πως οι «Διαβεβαιώσεις που πήραμε την περασμένη Τετάρτη σε συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον σύμβουλο του Υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν πως το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα είχε τακτοποιηθεί το θέμα που αφορά στην κατάργηση των θέσεων ειδικότητας των 341 Διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει τίποτα».

Μάλιστα ο κ. Λένης επεσήμανε πως η παράταση που δίνεται θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη, οπότε και ανοίγει το Θερινό τμήμα της Βουλής την ώρα που την Κυριακή 15 Ιουνίου, λήγει η προθεσμία της διαθεσιμότητας για τους Διοικητικούς υπαλλήλους. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας είναι 95 άτομα.


Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, πάντως αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και την Δευτέρα 16 Ιουνίου με απεργία-κατάληψη στο χώρο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αχαΐκής Πρωτεύουσας. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις τους.

Θυμίζουμες πως το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να δώσει μικρή παράταση, περίπου μίας εβδομάδας, στη διαδικασία επανατοποθέτησης των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα, έπειτα και από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Pro Epica: AppStore free....
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Pro Epica: AppStore free....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ