2014-06-13 22:40:04
Φωτογραφία για ΚΑΙ... «TIME OUT» ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!
Ένα μεγάλο θέμα, σχεδόν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που καταβάλουν τους ποδοσφαιριστές.

Η λύση που προώθησε ως γνωστών η FIFA για να τους διευκολύνει, είναι το «τάιμ άουτ», ένα τρίλεπτο στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες.

Αυτά τα λίγα λεπτά θα εκμεταλλευτούν οι αθλητές ώστε να πιουν νερό, αλλά και οι προπονητές ώστε να δώσουν κάποιες οδηγίες. Το αίτημα είχε υποβληθεί από την Ιταλία και έγινε δεκτό από τη FIFA.

Δεκαοκτώ αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 13.00 τοπική ώρα σε πόλεις στα ΒΑ της Βραζιλίας, σε τροπικές και ημιτροπικές ζώνες, με ψηλές θερμοκρασίες και ψηλά ποσοστά υγρασίας.

Οι περιπτώσεις στις οποίες θα εφαρμόζεται το τάιμ-άουτ, όπως τις παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr":

Τα κριτήρια αφορούν όπως είναι λογικό τη θερμοκρασία και την υγρασία την ώρα που διεξάγεται η αναμέτρηση.

Όταν το θερμόμετρο ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου, τότε η διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με τον εκάστοτε διαιτητή θα κρίνουν αν χρειάζεται να εφαρμοστεί ή όχι.

Αν κρίνουν ότι είναι απαραίτητο, αυτό έχει οριστεί να συμβαίνει περίπου με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Με λίγα λόγια στο 30’ και το 75’.

Το τρίλεπτο το οποίο θα προσφέρεται στους ποδοσφαιριστές για να αναπληρώσουν τα χαμένα υγρά και να πάρουν ανάσες, θα προστίθεται στον χρόνο καθυστερήσεων κάθε ημιχρόνου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ