2014-06-14 09:06:03
Φωτογραφία για ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!
Η Ολλανδία διέλυσε με 5-1 την Ισπανία

Την προετοιμασία τους για την σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Κολομβία στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου ολοκλήρωσαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας. Το κλίμα μεταξύ των διεθνών είναι εξαιρετικό ενώ ο δείκτης αυτοπεποίθησης για θετικό αποτέλεσμα είναι υψηλός. Η χθεσινή προπόνηση, η οποία ήταν διάρκειας μίας περίπου ώρα και πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε, περιελάμβανε κυρίως «διπλό» 11 εναντίον 11 στο μισό γήπεδο.

Σ. Παπασταθόπουλος: «Θα το πληρώσει ακριβά όποιος υποτιμήσει την Εθνική»Οι Βαγγέλης Μόρας και Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκαν μαζί στο κέντρο της άμυνας κάτι που ίσως οφείλεται στον μικροτραυματισμό του Κώστα Μανωλά, ο οποίος συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο νεαρός αμυντικός χτύπησε κάτω από το δεξί μάτι όμως, μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε στο χορτάρι και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα. Στο τέλος της προπόνησης οι διεθνείς έκαναν σουτ από το ύψος της περιοχής στους τρεις τερματοφύλακες με τον Γιάννη Μανιάτη να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας.


Οι γκολκίπερ της Εθνικής έκαναν ειδική προπόνηση στην απομάκρυνση της μπάλας με τα πόδια. Καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης ένα στρατιωτικό ελικόπτερο βρισκόταν συνεχώς στον αέρα ενώ στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το σημερινό ματς.

«Θα το πληρώσει ακριβά όποιος υποτιμήσει την Εθνική»

Με δηλώσεις του στο FIFA.com, την παραμονή του αγώνα με την Κολομβία, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος προειδοποιεί ότι όποιος υποτιμήσει την εθνική Ελλάδας θα το πληρώσει ακριβά! «Η εθνική μας ομάδα έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες, ιδιαίτερα σε μεγάλα τουρνουά, όπως το παγκόσμιο κύπελλο, και το EURO» τόνισε μεταξύ άλλων ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ ένα 24ωρο πριν το μεγάλο ματς της πρεμιέρας του 3ου ομίλου του Μουντιάλ με την Κολομβία.

Το γεγονός ότι η «γαλανόλευκη» δεν μπόρεσε να περάσει στην επόμενη φάση στις άλλες δύο διοργανώσεις που συμμετείχε, στις ΗΠΑ και στη Νότια Αφρική, δε σημαίνει απολύτως τίποτα για τον έμπειρο παίκτη: «Φαβορί είναι οι ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση» έσπευσε να συμπληρώσει στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.

Ο παίκτης της Μπορούσια θεωρεί ότι η φόρμα που βρίσκεται κάθε εθνική ομάδα, περισσότερο από την φήμη που τη συνοδεύει, είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μέλος της πρώτης και μοναδικής νίκης που πέτυχε η Ελλάδα σε παρόμοια διοργάνωση, επί της Νιγηρίας το 2010 (2-1) κι εκτιμάει ότι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες: «Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τη Νότια Αφρική» τόνισε: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά. Ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη».

Το μυαλό του Παπασταθόπουλου, 47 φορές διεθνή με την εθνική ομάδα της χώρας, είναι στραμμένο στην Κολομβία: «Προσωπικά θα είμαι ευτυχισμένος εάν δω την ομάδα στην φάση των "16".  Από κει και πέρα, όπως έχουμε δει στο παρελθόν, όλα είναι πιθανά».

Ο διεθνής άσσος, αισθάνεται πολύ τυχερός που έχει δουλέψει με προπονητές όπως ο Γιούνγκερ Κλοπ στη Ντόρτμουντ και ο Φερνάντο Σάντος στην εθνική Ελλάδας: «Νιώθω τυχερός και χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με δύο τόσο έμπειρους τεχνικούς. Με βοήθησαν σημαντικά στην καριέρα μου».

Η Ολλανδία διέλυσε με 5-1 την Ισπανία

«Εκδίκηση» με τον πιο «βάναυσο» τρόπο πήρε η Ολλανδία από την Ισπανία για τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010. Στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαντόρ οι «οράνιε» διέλυσαν τους «φούριας ρόχας» με 5-1, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης της Βραζιλίας, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άριεν Ρόμπεν, που πέτυχαν από δύο γκολ απέναντι στους κατόχους του τροπαίου. Η Ολλανδία έχασε τεράστια ευκαιρία στο 7΄ με το Σνάιντερ να βγαίνει απέναντι στον Κασίγιας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απόκρουσε ενστικτωδώς ο Ισπανός τερματοφύλακας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ