2014-06-14 12:16:55
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο άνθρωπος που ξυλοκόπησε γιατρό του ΙΚΑ – Γιατί το έκανε… [photo]
Απελπισμένοι γονείς ποδοπάτησαν γιατρό στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου. Όλα ξεκίνησαν προ ημερών όταν ο Νίκος Πουλκουρτζής πατέρας κοριτσιού που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα αναπηρίας επισκέφθηκε γιατρό για να του χορηγήσει κάποια αναλώσιμα.

Ο γιατρός του ανέφερε πως τα συγκεκριμένα αναλώσιμα δεν καλύπτονται και τότε ο πατέρας έχασε τον έλεγχο και άρχισε να χτυπά τα γραφεία (πάντα σύμφωνα με όσα είπε ο γιατρός).

Προχθές ο πατέρας επισκέφθηκε εκ νέου τον γιατρό στο ΙΚΑ, ο γιατρός του εξήγησε πως δεν μπορεί να του γράψει τα αναλώσιμα και τον κάλεσε να πάνε μαζί στον Διευθυντή. Σύμφωνα με την καταγγελία του γιατρού ενώ περπατούσαν στον διάδρομο ο εξαγριωμένος πατέρας του επιτέθηκε, τον έριξε στο πάτωμα και μαζί με την γυναίκα του άρχισαν να τον χτυπούν.

Οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν να σώσουν τον γιατρό ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με πολλαπλά χτυπήματα. Πάντως ο γιατρός δεν κατέθεσε μήνυση κατανοώντας όπως είπε το πρόβλημα των γονέων. Η ιστορία της συγκεκριμένης οικογένειας που ταλαιπωρείται από το υγειονομικό σύστημα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Η περίπτωση αφορά την περίθαλψη ανάπηρης κόρης που χρειάζεται συγκεκριμένα υλικά για την καθημερινή φροντίδα και μπορεί να τραφεί μόνο με συγκεκριμένο φαρμακευτικό είδος τροφής.


Να θυμίσουμε ότι η μικρή Μαρία, κόρη του κ. Πουλκουρτζή, έχει ταλαιπωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο σε τέτοιο βαθμό που προ μηνών ο πατέρας της είχε φθάσει στο σημείο να ζητά ένεση να κάνει ευθανασία στο παιδί του.

Το θέμα μάλιστα είχε προκαλέσει τη συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών στον χώρο της υγείας, έφτασαν στο σημείο να κόψουν φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Αυτό όπως αναφέρει το dete.gr έχει σαν αποτέλεσμα ο πατέρας του να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή του παιδιού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πατέρας του παιδιού ζήτησε ένεση για να κάνει ευθανασία στο παιδί του, αφού ούτως ή άλλως το οδηγούν στο θάνατο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Πουλκουρτζής έφθασε επίσης στο σημείο να μεταφέρει την κόρη του στο γραφείο του τότε Περιφερειάρχη Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να του δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Η φαρμακευτική αγωγή και τα αναλώσιμα για την τροφή της Μαρίας που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια είναι πανάκριβα. Όμως το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια μία οικογένεια.

«Δεν τον χτύπησα - μου είχε πάρει το βιβλιάριο»Όπως δήλωσε στον Max Fm ο κ. Πουλκουρτζής ο γιατρός του είχε πάρει το βιβλιάριο προκειμένου να πάνε στον Διευθυντή και δεν του το έδινε. Και εκεί έγινε ο καυγάς. Ο πατέρας προσπάθησε να του το πάρει, οι δύο άνδρες έπεσαν στο έδαφος και έπεσαν πάνω τους όλοι οι άλλοι για να τους χωρίσουν. Μάλιστα κατά τον κ. Πουλκουρτζή ο γιατρός του έσκισε και το βιβλιάριο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ