2012-04-24 00:14:03
Φωτογραφία για Στις 9 Μαΐου συνεδριάζει η επιτροπή που συζητά το νόμο για τα ΑΕΙ
Χωρίς αποτέλεσμα, παρά την πολύωρη συζήτηση, κατέληξε η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής πανεπιστημιακών, που συζητούν τις αλλαγές για το νόμο που αφορά... στα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αυτή συνεδρίαση διεξήχθη εν μέσω διαφωνιών και αντεγκλήσεων, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που απειλήθηκε η αποχώρηση ορισμένων πρυτάνεων.

Μάλιστα ετέθη θέμα για συζήτηση, ο τρόπος εκλογής του νέου Συμβουλίου Διοίκησης των Ιδρυμάτων - που αποτελεί και το βασικότερο σημείο διαφωνιών των Πανεπιστημιακών.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς ο τρόπος εκλογής των μελών των Συμβουλίων, καθώς μέχρι σήμερα σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν έγινε δυνατό να εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί προτάσεις να ψηφίσουν οι πανεπιστημιακοί με επιστολή ή ακόμη και μέσω διαδικτύου, καθώς φοιτητές προέβησαν πολλές φορές σε καταλήψεις των πανεπιστημίων, όπου επρόκειτο να γίνουν οι εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν στις 9 Μαΐου, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει απ΄τις εκλογές.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ