2014-06-15 06:21:04
Φωτογραφία για Μύκονος: Το νησί των ανέμων που αγνοεί την κρίση [photos]
Η Μύκονος βρίσκεται στον κέντρο των Κυκλάδων νότια της Τήνου και νοτιοανατολικά της Σύρου. Εδω και χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας Ο τουρισμός έχει ενισχυθεί με άμεσες αεροπορικές συνδέσεις με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και με εσωτερικές πτήσεις από την Αθήνα καθώς και με αρκετά δρομολόγια πλοίων και καταμαράν από Πειραιά, Ραφήνα και αρκετά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Καθημερινά στο νησί φτάνουν κρουαζιερόπλοια με τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Αρχικά η Μύκονος αποτελούσε μόνο ως μια στάση στο δρόμο για την αρχαία Δήλο. Τα τελευταία όμως 40 χρόνια η Μύκονος έχει γίνει το πιο δημοφιλής νησί των Κυκλάδων και ο προορισμός χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Είναι γεγονός ότι στα μέσα του καλοκαιριού η Μύκονος βουλιάζει από τουρισμό, αλλά αν δεν σας πειράζουν τα πλήθη ή έρχεστε εκτός αιχμής της τουριστικής περιόδου, που είναι μια πολύ πιο καλή πρόταση, η πρωτεύουσα της Μυκόνου εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις των νησιών του Αιγαίου με κυκλαδίτικα ολόλευκα σπίτια, τους γραφικούς ανεμόμυλους, την Μικρή Βενετία, τη θάλασσα και τις παραλίες που ποτέ δεν είναι πολύ μακριά, ασπρισμένα καλντερίμια και εκατοντάδες κυκλαδίτικα εκκλησάκια και παρεκκλήσια.


Μην αφήσετε την πολυκοσμία να σας απωθήσει από την εξερεύνηση της πόλης της Μυκόνου. Τα γραφικά Μυκονιάτικα σπιτάκια στοιβάζονται γύρω από ένα σύμπλεγμα από δαιδαλώδη σοκάκια με πολύχρωμα μπαλκόνια και αυλές με μπουκαβίλιες.

Οι καλύτερες ώρες για να εξερευνήσετε την πόλη είναι νωρίς το πρωί όταν τα πολύβουα πλήθη κοιμούνται ακόμη μετά το ξενύχτη, η πάνε για τις παραλίες, ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι αρχίζουν οι επιδρομές με τα οργανωμένα πλήθη από τα κρουαζιερόπλοια. Από τις 8 το απόγευμα και μετά η πόλη γεμίζει και πάλι έτοιμη για τη νύχτα.

Η ομορφιά της πόλης της Μυκόνου επικεντρώνεται εκτός των άλλων στους μπερδεμένους δαιδαλώδης δρόμους και τα σοκάκια της πόλης όπου δεν χρειάζεστε χάρτες για να περιπλανηθείτε, το να χαθείς στο λαβύρινθο αυτό είναι και η μισή ομορφιά.

Υπάρχουν, ωστόσο και αρκετά μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί μερικά καλά αγγεία από τη Δήλο, την βιβλιοθήκη, με ελληνιστικά νομίσματα και Μεσαιωνικές σφραγίδες, το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό με μία συλλογή από λαογραφικά αντικείμενα και βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το παλιό βενετσιάνικο κάστρο κοντα στην πιο γνωστή εκκλησία της Μυκόνου, την Παραπορτιανή, ένα συναρπαστικό συνονθύλευμα από τέσσερα παρεκκλήσια που έχουν συγχωνευτεί μεταξύ τους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ