2014-06-15 12:33:04
Φωτογραφία για Μοναδική εμπειρία το ταξίδι με το τρενάκι των Τεμπών. Δείτε μοναδικές εικόνες
Όμορφες στιγμές πέρασαν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή που διοργάνωσε το Σωματείο των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Λάρισας με προορισμούς την Ελάτεια το Τέμπη και τα Αμπελάκια. Ακόμη πιο όμορφες ήταν οι στιγμές όταν με το τρενάκι των Τεμπών ταξίδεψαν από τον Παλιό σιδηροδρομικό σταθμό των Τεμπών μέχρι την Αγία Παρασκευή στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή η οποία εχει σταμάτησε από το 2003 να χρησιμοποιείται από τον ΟΣΕ λόγω της νέας χάραξης.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδρομής οι επιβάτες του τρένου ήταν ενθουσιασμένοι βλέποντας το θαυμάσιο τοπίο της κοιλάδας. «Ήταν υπέροχη εμπειρία. Ο ΟΣΕ πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την μοναδική σιδηροδρομική διαδρομή» μας είπαν γεμάτη ενθουσιασμό οι εκδρομείς των Τεμπών.

Τα «Σ.Ν» ήταν εκεί, μετά από πρόσκληση του Προέδρου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών κ. Ιωάννη Πολυμέρου, και κατέγραψαν καρέ- καρέ όλοι την διαδρομή έχοντας ως ξεναγό και μηχανοδηγό τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Λάρισας τον κ. Ιωάννη Μάνθο.


Το ταξίδι μας ξεκίνησε από τον Παλιό σιδηροδρομικό σταθμό των Τεμπών και διανύοντας μια διαδρομή 6 περίπου χιλιομέτρων φτάσαμε στον σταθμό της Αγίας Παρασκευής. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την γνώστη στο Πανελλήνιο εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Μπορεί η σιδηροδρομική γραμμή να έπαυσε να λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια όμως η θέληση και το μεράκι των σιδηροδρομικών της Λάρισας κρατούν την γραμμή σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να ξαναλειτουργήσει ως μουσειακός σιδηρόδρομος. Ο ΟΣΕ πρέπει να δει πως μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η γραμμή και να μην βρεθεί σε αχρηστία αυτό το κομμάτι της ιστορίας του σιδηροδρόμου μας.

Αγνάντεμα από τα Αμπελάκια

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η επίσκεψη των εκδρομέων στα ιστορικά Αμπελάκια οπού απήλαυσαν το γεύμα τους στο «Hotel αδελφών Κούργια» έχοντας ως πανοραμική θέα την κοιλάδα των Τεμπών και Όρος των θεών τον Όλυμπο.

sidirodromikanea.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ