2014-06-15 13:04:03
Φωτογραφία για Ναρκοπέδιο η παιδική χαρά στη Χρύσα Ξάνθης – Κάθε βήμα και ένας κίνδυνος [photos]
-Φρεάτια της ΔΕΥΑΞ προεξέχουν στη μέση του γηπέδου με ορατό τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιο παιδί -“Φανταστικές” οι κούνιες... υπάρχουν μόνο στη φαντασία των επισκεπτών

Ως ένα “ναρκοπέδιο” χαράς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παιδική χαρά στη Χρύσα της Ξάνθης, που επί σειρά ετών και παρά τα συνεχή παράπονα των κατοίκων της περιοχής συνεχίζει να αποτελεί την ανοιχτή πληγή που εγκυμονεί αναρίθμητους κινδύνους για τους επισκέπτες, όπως διαβάζουμε στο thrakitoday.com.

Τρία φρεάτια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης που βρίσκονται στη μέση ακριβώς μιας γυμνής από βλάστηση έκτασης η οποία χρησιμοποιείται ως γήπεδο από τα παιδιά της γειτονιάς, αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο, καθώς προεξέχουν του εδάφους και παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις από πλευράς των γονέων και τις παράλληλες δεσμεύσεις των αρμοδίων δεν υπήρξε μέριμνα για την επίλυση του προβλήματος. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, δεκάδες μικρά παιδιά συγκεντρώνονται καθημερινά στον χώρο παίζοντας ποδόσφαιρο ή άλλα αθλήματα με τα φρεάτια να προεξέχουν και το ενδεχόμενο να σημειωθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός να καραδοκεί.


Μάλιστα τώρα που η σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, η παιδική χαρά αποτελεί τον βασικό προορισμό των ιδίων καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να συμβεί το παραμικρό.

Πέραν των φρεατίων οι κατασκευές που βρίσκονται στον ίδιο χώρο της παιδικής χαράς, ήτοι οι κούνιες, οι τσουλήθρες και οι τραμπάλες, παρουσιάζουν κατά καιρούς προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την καταλληλότητά τους. Οι δε κούνιες μάλιστα είναι κυριολεκτικά “φανταστικές”, μιας και υπάρχουν μόνο στη φαντασία των χρηστών της παιδικής χαράς, καθότι έχουν καταστραφεί και μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί.

Την ίδια στιγμή κάδοι απορριμάτων που ξεχειλίζουν σκουπίδια αλλά και χόρτα που θυμίζουν δάση συνθέτουν μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα στον χώρο, με τα παράπονα να πληθαίνουν καθημερινώς.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ