2014-06-15 15:41:05
Φωτογραφία για Ως τις 20 Ιουνίου η εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών
Για ημέρα Σάββατο και μάλιστα Ιουνίου, πήγαμε καλά. Οι συμπολίτες μας από τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων συγκέντρωσαν 60 μονάδες αίματος στη χθεσινή (14.6), πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Φυσικά, για να καταφέρουμε και αυτή τη φορά να έχουμε αποτελέσματα-ρεκόρ που θα εφοδιάσουν τα ταμεία της… αιμοδοτικής τράπεζας για καιρό, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για όσους, λοιπόν, επιστρέφουν σταδιακά από τις παραλίες, ενημερώνουμε ότι το ραντεβού μας παραμένει… ανοιχτό! Η εξόρμηση συνεχίζεται σήμερα Κυριακή στο δημαρχείο Νεάπολης Συκεών στις Συκιές, έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Αλλά και για εκείνους που εκτιμούν ότι δεν θα προλάβουν, υπάρχει όλη η επόμενη εργάσιμη εβδομάδα για να κάνουν με χαρά το ανθρώπινο καθήκον τους.

Σημειώνουμε, λοιπόν, το υπόλοιπο πρόγραμμα της αιμοδοσίας:


Προσφέρουμε και φάρμακα!

Ικανοποιητική ήταν χθες και η προσέλευση των συμπολιτών μας προκειμένου να προσφέρουν παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά και ενήλικες, ώστε να ενισχυθεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου και του Κέντρου Εργάνη.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετεί κατά μέσο όρο το μήνα τουλάχιστον 130 ανασφάλιστους και άπορους και τα μέλη των οικογενειών τους. Στεγάζεται στην οδό Αγίου Στεφάνου 26 στη Νεάπολη και λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς.

16 χρόνια ΠΥΞΙΔΑ!

Παράλληλα, τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΧΙΔΑ (pyxida.org.gr) λειτούργησαν ενημερωτικό περίπτερο προβάλλοντας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, τις εκατοντάδες σπουδαίες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα 16 χρόνια της λειτουργίας του. Χρόνια ενεργούς και αμείωτης προσπάθειας, καθώς και σταθερής κοινωνικής παρουσίας, από τους πλέον έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας του πρώτου Κέντρου Πρόληψης που ιδρύθηκε στη βόρεια Ελλάδα, και αποτελεί τον πλέον νόμιμο και πιστοποιημένο φορέα υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής της υγείας.

Χιλιάδες είναι τα άτομα που έχουν μέχρι σήμερα εξυπηρετηθεί από την ΠΥΞΊΔΑ στη σχολική και την ευρύτερη κοινότητα -μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, γονείς, επαγγελματίες, ηλικιωμένοι.

Εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική στήριξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, παρεμβάσεις σε κρίση, ομάδες εφήβων και προγράμματα πρόληψης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αποτελούν βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας και της καθημερινής πρακτικής των προγραμμάτων πρόληψης της ΠΥΞΙΔΑΣ.

Στο ενημερωτικό περίπτερο, το οποίο θα φιλοξενηθεί κι αυτό ως το τέλος της εξόρμησης, παρουσιάζεται και το πρόγραμμα ΣΧΕΔiΑ, το οποίο υλοποιεί η ΠΥΞΙΔΑ με τον ΟΚΑΝΑ και αφορά την κατάρτιση και εκπαίδευση απεξαρτηθέντων.

Και οι Πόντιοι μαζί Μαζικά και ποικιλοτρόπως συμμετέχουν και σε αυτή την αιμοδοσία τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Πεύκων Θεσσαλονίκης «ΤΟ ΠΑΡΧΑΡ», τα οποία χθες πρόσφεραν φρέσκια πορτοκαλάδα και νόστιμο κέικ για να ανακτήσουμε δυνάμεις.

Παράλληλα, όμως, υπενθύμιζαν σε όλους μας μέσω αφισών για τη θηριωδία της Γενοκτονίας των Ποντίων ότι μόνο μέσα από την ανθρώπινη αλληλεγγύη, την αγάπη και τη φροντίδα σε κάθε έκφανση της ζωής και στιγμές της ιστορίας, μπορεί ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος….

Βουτιά στη ζωή!

Με κεντρικό σύνθημα αυτή τη φορά «Κάνουμε βουτιά στη ζωή!», η εξόρμηση πραγματοποιείται με ευθύνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και με τη συνεργασία των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Παράλληλα με την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

Μόνιμοι αρωγοί της όλης προσπάθειας είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, το Κέντρο Εργάνη, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες άλλοι δραστήριοι σύλλογοι και φορείς. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ