2014-06-16 07:47:04
Φωτογραφία για Ξέρεις την αλήθεια για το χασμουρητό;
Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές τι συμβαίνει με το χασμουρητό και γιατί το παθαίνεις συχνά αλλά ακόμα δεν έχεις πάρει απάντηση!

Νομίζεις πως το χασμουρητό είναι αντίδραση του οργανισμού όταν νυστάζει ή ματιάζεται; Κάνεις λάθος! Οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη και εμείς είμαστε εδώ για να σου την αποκαλύψουμε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, το χασμουρητό λειτουργεί σαν ανεμιστήρας του εγκεφάλου!

Όπως, για παράδειγμα πιάνει υψηλή θερμοκρασία ένας υπολογιστής μετά από πολύωρη χρήση με τον ίδιο τρόπο πιάνει υψηλή θερμοκρασία και ο εγκέφαλος. Έτσι,  ψάχνει το δικό του τρόπο να χαλαρώσει και να οξυγονωθεί καλύτερα αποβάλλοντας το στρες.

Ο «φυσικός θερμοστάτης» δηλαδή το χασμουρητό βοηθάει να μπει στο σώμα σου κρύος αέρας και να αποβληθεί ο καυτός που υπάρχει μέσα σου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το χασμουρητό επιδεινώνεται και γίνεται συχνότερο όταν η θερμοκρασία του κορμιού μας είναι πιο υψηλή από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, κάτι που συμβαίνει πιο συχνά το χειμώνα.

Όπως, επίσης τονίζουν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πείραμα το χασμουρητό το καλοκαίρι είναι λιγότερο σύνηθες και δεν έχει καμία ουσία, αφού στην ουσία ο αέρας που εισπνέουμε είναι πιο θερμός από την εσωτερική μας θερμοκρασία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ