2014-06-16 08:42:52
Φωτογραφία για Μουντιάλ 2014: Αργεντινή - Βοσνία 2 -1
Ο Λιονέλ Μέσι περίμενε πως και πώς αυτό το ματς στο «Μαρακανά» για να στείλει... μήνυμα και τελικά ο «άσος» της Αργεντινής κατάφερε να... μιλήσει, σκοράροντας εκπληκτικό γκολ στην νίκη με 2-1 της «μπιανκοσελέστε» στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου, κόντρα σε μια εκπληκτική Βοσνία, η οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε Μουντιάλ! Ο Μέσι πέτυχε στο 2ο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έκανε το 2-0 για την Αργεντινή στο 65' με πολύ ωραίο τέρμα σε δημιουργία και εκτέλεση, ενώ είχε προηγηθεί το αυτογκόλ-το πιο γρήγορο στην ιστορία των Μουντιάλ-του Κολάσινατς, μόλις στο 2:08!

Οι Βαλκάνιοι, που παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα, πέτυχαν το πρώτο τους γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο στο 85’ με τον Ιμπίσεβιτς... Ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή απελευθερώθηκαν επιθετικά στο δεύτερο μέρος, όταν το 3-5-2 (γινόταν 5-3-2 σε συνθήκες άμυνας) έγινε 4-4-2 με τις αλλαγές του Αλεχάντρο Σαμπαόλι. Απέναντι σε μια Βοσνία που τακτικά ήταν άψογη και... ζόρισε την παρεά του Μέσι!


Α’ ημίχρονο: Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια παρέταξε τελικά την Αργεντινή με 3-5-2, που σε σύνηθες άμυνας γινόταν 5-3-2. Ο Ρομέρο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Γκαράι, Φερνάντεζ και Καμπανιάρο στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά ήταν ο Ζαμπαλέτα και αριστερά ο Ρόχο. Ο Μασεράνο είχε ρόλο κεντρικού χαφ, με τον Ροντρίγκεζ να κινείται από δεξιά και τον Ντι Μαρία αριστερά. Ο Μέσι ήταν πιο μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο, και μαζί με τον Αγκουέρο αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο Ο Σάφετ Σούσιτς προτίμησε το 4-2-3-1 (παίζει και 4-4-2), με τον Μπέγκοβιτς στο τέρμα. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν ο Σπάχιτς και ο Μπίτσαξιτς, με τον Μουίτζα δεξιά και τον Κολάσινατς αριστερά. Πιο μπροστά τους ήταν οι Χαΐροβιτς και Μπέσιτς. Ο Μισίμοβιτς είχε ρόλο οργανωτή, στην τριάδα με τους Λούλιτς (έβγαινε πολλές φορές ως κρυφός) και Πιάνιτς (περνούσε και από αυτό πολλές η μπάλα). Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντζέκο, ο οποίος πολλές φορές γυρνούσε πίσω, και... έσπαγε τη μπάλα!

Η Αργεντινή ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, στο 3’ με το πιο γρήγορο αυτογκόλ στην ιστορία των Μουντιάλ . Ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ από αριστερό, ο Ρόχο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Κολάσινατς, καταλήγοντας στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς.

Στη συνέχεια η Βοσνία στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Έκλεινε καλά τους χώρους, με την Αργεντινή να προσπαθεί να απειλήσει είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, αλλά περιορίστηκε μόνο σε σουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Βοσνία ήρθε στο 41’, όταν ο Ρομέρο... έβγαλε στην αριστερή του γωνία, σε κεφαλιά του Λούλιτς, μετά από κόρνερ!

Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αλεχάντρο Σαμπέγια έκανε δυο αλλαγές. Πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ιγκουαίν και Γκαγκο στις θέσεις των Μάξι Ροντρίγκες και Καμπανιάρο και το 3-5-2 έγινε 4-4-2... Μόνο που στα πρώτα λεπτά η Βοσνία πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και φαινόταν πιο απειλητική...

Η Αργεντινή προσπαθούσε να... χτυπήσει με επελάσεις του Μέσι και ο αστέρας της Μποαρτσελόνα κατάφερε τελικά να φτάσει στο γκολ στο 65’. Πέρασε όποιον προσπάθησε να τον... κόψει σε καταμέτωπο επίθεσή του, σούτερε η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και... αναπαύτηκε στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς, κάνοντας το 2-0.

Στη συνέχεια ο Λούλιτς έκανε τρεις αλλαγές. Στο 69’ μπήκε ο Ιμπίσεβιτς στην θέση του Μουΐτζα στο 71' ο Βίσκα αντί του Χαΐροβιτς και στο 74’ ο Μεντούνιανιν... άλλαξε τον Μισίμοβιτς. Ρίσκαρε η Βοσνία, παίζοντας και 4-4-2.

Τελικά το ένα γκολ που δικαιούνταν η Βοσνία το πέτυχε στο 85’ με τον Ιμπίσεβιτς, μετά από απίστευτη πάσα του Πιάνιτς. Ο επιθετικός της Βοσνίας... έκοψε στην περιοχή, και πλάσαρε τον Ρομέρο κάτω από τα πόδια, μειώνοντας σε 2-1. Το ματς στη συνέχεια πήρε... φωτιά, ο Μέσι είχε και άλλη μια ευκαιρία για να σκοράρει, η Βοσνία κυνήγησε και αυτή την ισοφάριση, αλλά η νίκη κρατήθηκε από την Αργεντινή!

Που κρίθηκε: Στο γεγονός πως η Αργεντινή προηγήθηκε πολύ γρήγορα, αλλά και στην ικανότητα του Μέσι να κάνει το 2-0 σε καθοριστικό σημείο. Καλή εμφάνιση και από τον Ρομέρο, που κράτησε, όταν... χρειάστηκε!

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Μέσι για το γεγονός πως σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ στο «Μαρακανά» και ήταν ο μόνος που έδειξε απειλητικές διαθέσεις για την Αργεντινή. Ο άσος της «Μπάρτσα» έκανε το 2-0, την στιγμή η Βοσνία έδειχνε... ικανή για την ισοφάριση! Ο Μέσι πέτυχε στο Ρίο τέρμα με την... σφραγίδα του, ρίχνοντας... κάτω τους αντιπάλους του με την μπάλα στα πόδια, και εκτελώντας τον Μπέγκοβιτς με «χτύπημα» που ήταν πολύ δύσκολο να... βγει, αφού η μπάκα βρήκε πρώτα το δεξί δοκάρι!

Η σφυρίχτρα: Πολύ καλός ο διαιτητής Ζοέλ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ... Τιμώρησε τους παίκτες στις περιπτώσεις που είχαμε σκληρά μαρκαρίσματα!

Οι συνθέσεις

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Καμπανιάρο (46' Γκάγκο), Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (46' Ιγκουαΐν), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγκουέρο (87' Λούκας Μπίγλια).

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μούτζα (69' Ιμπίσεβιτς), Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Χαΐροβιτς (71' Βίστσα), Πιάνιτς, Λούλιτς, Μισίμοβιτς (74' Μεντούνιανιν), Ντζέκο.

Τα γκολ: 3' αυτ. Κολάσινατς, 65' Μέσι / 85' Ιμπίσεβιτς.

Κίτρινες κάρτες: 25' Ρόχο, 63' Σπάχιτς.

Πηγή: Pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ