2014-06-16 09:30:08
Φωτογραφία για Απίστευτο: Βιβλίο από ανθρώπινο δέρμα! [photo]
Τον Απρίλιο που μας πέρασε, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επιβεβαίωσε ότι δύο από τα τρία φερόμενα ως βιβλία φτιαγμένα από ανθρώπινο δέρμα τα οποία υπάρχουν στις βιβλιοθήκες του, στην πραγματικότητα, δεν είναι φτιαγμένα από τη σάρκα των νεκρών. Αλλά, γι “αυτό το τρίτο βιβλίο, τον Απρίλιο δεν είπαν κουβέντα! Βιβλίο από ανθρώπινο δέρμα; Και όμως υπάρχει και είναι αυτό το τρίτο βιβλίο στις βιβλιοθήκες του Χαρβαρντ!

«To αντίγραφο του βιβλίου Arsène Houssaye’s Des destinées de l’ame (FC8.H8177.879dc) το οποίο υπάρχει στη Houghton Library είναι αδιαμφισβήτητα φτιαγμένο από ανθρώπινο δέρμα» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Χάρβαρντ μετά την υποβολή του βιβλίου σε διάφορες εξετάσεις!

 Την ίδια διαδικασία είχαν ακολουθήσει και για το αντίγραφο που βρισκόταν στη The Langdell Law Library αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν πως ήταν δέρμα από πρόβατο! Στο Houghton’s Des destinées όμως τα αποτελέσματα έδειξαν πως το βιβλίο είναι τυλιγμένο από ανθρώπινο δέρμα ή από κάτι που είναι πολύ στενά γενετικά συνδεδεμένο με τον άνθρωπο!


Ένα φασματόμετρο μάζας βοήθησε να βρουν τις πρωτόγονες πηγές, γεγονός που καθιστά πιθανό οι σημειώσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο να είναι ακριβείς! Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο βιβλίο αναφέρεται «Είναι καλυμμένο με το δέρμα από το πίσω μέρος του αζήτητου σώματος μιας γυναίκας που ήταν έγκλειστη σε κάποιο γαλλικό ψυχιατρείο, η οποία πέθανε ξαφνικά από αποπληξία».

Δεν το λες αρκετά ευχάριστο, αλλά δεν το λες και σπάνιο! Σύμφωνα με το Houghton blog, αυτό το φρικιαστικό χόμπι δεν έγινε μόνο από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και τέλος. Ήταν μία διαδεδομένη συνήθεια κατά τον 19ο αιώνα, όπου τα σώματα των εγκληματιών που είχαν καταδικαστεί σε εκτέλεση χαρίζονταν στην επιστήμη και στη συνέχεια το δέρμα τους χαριζόταν σε βυρσοδέψες και βιβλιοδέτες.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ