2014-06-16 11:02:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Κινητοποιήσεις στο Nοσοκομείο του Ρίου
Σε ανακοίνωση της "Πρωτοβουλία Ανατροπής"-(Παράταξη εργαζομένων στο ΠΓΝΠ για την Ανατροπή), επισημαίνεται:

"Οι εργαζόμενοι στο ΠΓΝΠ εδώ και μια εβδομάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Πέρα από το θέμα της αξιολόγησης που μετατρέπει τουλάχιστον το 15% των συναδέλφων σε εν δυνάμει απολυμένους, το νοσοκομείο με πρόσχημα τη μειωμένη χρηματοδότηση αποφάσισε την περικοπή δεδουλευμένης εργασίας και συγκεκριμένα των αμοιβών του προσωπικού για τις νύχτες και τις αργίες.

Βέβαια η έννοια των κινητοποιήσεων έχει πάρει άλλη διάσταση στα μυαλά των κυβερνητικών συνδικαλιστών της πλειοψηφίας, αφού καμία δράση δεν οργανώθηκε. Παρότι η ΓΣ των εργαζομένων αποφάσισε καθημερινές στάσεις εργασίας, με δράσεις που θα αποφασίζει καθημερινά το ΔΣ του σωματείου και συνέντευξη τύπου ώστε να ενημερωθεί η πατρινή κοινωνία για τα αδιέξοδα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας, οι εργαζόμενοι που το στηρίζουν με νύχια και με δόντια και ο χώρος της υγείας γενικότερα, σχεδόν καμία απόφαση δεν υλοποιήθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου
. Καμία δράση δεν οργανώθηκε, ο πατρινός λαός δεν ενημερώθηκε με συνέπεια τον ξυλοδαρμό συναδέλφου από επισκέπτη του νοσοκομείου. Όσο άνανδρη είναι η επίθεση σε μία συνάδελφο εργαζόμενη που διαμαρτύρεται με στάση εργασίας στη διάλυση ενός νοσοκομείου που μένει όρθιο μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων μέσα σε αυτό, άλλο τόσο ένοχη είναι η πλειοψηφία του ΔΣ που άφησε εκτεθειμένους τους συναδέλφους χωρίς οργανωμένες δράσεις και την κοινωνία ανενημέρωτη για τον αγώνα μας.

Μόνη δράση που οργανώθηκε είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη στο διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας που απλά επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να γίνει αυτή η επίσκεψη. Με μεγάλη και ανατριχιαστική κυνικότητα ο διοικητής διαμήνυσε πως η παροχή υγείας προς τον πολίτη θα πρέπει να υποστεί εκπτώσεις και να προσαρμοστεί στη μειωμένη χρηματοδότηση που αποφάσισαν κάποιοι τεχνοκράτες της τρόικας και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους. Ζήτησε να προσαρμοστούν οι βάρδιες του προσωπικού που κάνει κυκλικό ωράριο έτσι ώστε να φτάνουν τα λεφτά. Και όλο αυτό σε ένα νοσοκομείο που ήδη λειτουργεί στα όριά του, σχεδόν καθημερινά με προσωπικό ασφαλείας λόγω της έλλειψης προσωπικού. Σε ένα νοσοκομείο που οι νοσηλευτές και όσοι κάνουν κυκλικό ωράριο εδώ και χρόνια ακολουθούν ένα εξουθενωτικό και παράνομο πρόγραμμα, με βάρδιες όπως πρωί- νύχτα, απόγευμα πρωί, με ένα ρεπό την εβδομάδα με πάνω από 40000 χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

Αυτό το νοσοκομείο μπήκε στη λίστα με τα πιο αποδοτικά-οικονομικά νοσοκομεία, γιατί πολύ απλά δεν πληρώνει τους εργαζόμενούς του. Έτσι φτιάχνουν τα πλεονάσματα. Στις πλάτες των εργαζομένων.

Αυτό όμως δε θα περάσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα με καθημερινές στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, με πανυγειονομική απεργία στις 18/06.

Δε θα τους περάσει.

Δε θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον πατρινό λαό να στηρίξει τον αγώνα μας.

Η υγεία δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς, αλλά είναι υπόθεση όλων μας".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ