2014-06-16 14:09:08
Φωτογραφία για Ανεβαίνει η θερμοκρασία, «καίνε» οι τιμές στη Κύπρο
Η αισχροκέρδεια στα κέντρα αναψυχής στις παραλίες ολόκληρης της Κύπρου, «χτυπάει κόκκινο».

Διανύουμε ήδη τα μέσα του πρώτου καλοκαιρινού μήνα και μια επίσκεψη σε παραλιακές περιοχές της Κύπρου αποδεικνύει πως αυτές σφύζουν από ζωή με την παρουσία τόσο ντόπιων όσο και τουριστών, όπως διαβάζουμε στο 24h.com.cy.

Αρκετά ήταν τα παράπονα πολιτών που κατέφθασαν στην εφημερίδα μας για τις «τσιμπημένες» τιμές που έχουν διάφορα βασικά είδη σε τουριστικά παραλιακά καταλύματα και κέντρα αναψυχής.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των καταναλωτών αναφορικά με τις τιμές ορισμένων ειδών ευρείας κατανάλωσης σε Κέντρα Αναψυχής, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) έχει καταρτίσει σχετικό κατάλογο στην ιστοσελίδα του που αφορά στις τιμές διάφορων προϊόντων σε 168 διαφορετικά υποστατικά.

Αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών

Μέσα από την έρευνά μας συμπεραίνεται ότι σε μερικές περιπτώσεις η αισχροκέρδεια δεν έχει όρια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την τιμή του νερού, του φραπέ και του κυπριακού καφέ. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η τιμή για το μεγάλο μπουκάλι νερού ανέρχεται στα 4,75 ευρώ, η τιμή για το φραπέ στα 6,40 ευρώ και για τον κυπριακό καφέ στα 4,20 ευρώ.

Ως εκ τούτου, τα συγκεκριμένα είδη πωλούνται στις διπλάσιες τιμές σε σύγκριση με μη παραλιακά υποστατικά και το κέρδος αγγίζει μέχρι και το 3200% σε σχέση με το κόστος παραγωγής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ