2014-06-16 15:51:12
Φωτογραφία για Επιτόκια , κανονιστικές ρυθμίσεις και συντάξεις «αγκάθια» για τις ασφαλιστικές εταιρίες
Το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων , το «τσουνάμι» των ασφαλιστικών και κανονιστικών ρυθμίσεων αλλά και η... αύξηση του μέσου όρου του προσδόκιμου ζωής είναι ζητήματα που «καίνε» σε παγκόσμιο επίπεδο τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Στο 6ο Διεθνές Συνέδριο των ασφαλιστών της Ευρώπης, που έληξε την περασμένη Παρασκευή στη Μάλτα, τα ζητήματα αυτά χαρακτηρίστηκαν ως σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική βιομηχανία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ένωσης των ασφαλιστικών εταιριών Insurance Europe Sergio Balbinot, περιέγραψε τις ρυθμιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία στην εναρκτήρια ομιλία του τονίζοντας ότι «οι περισσότερες από 130 κανονιστικές πρωτοβουλίες μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως ακούσιες συνέπειες, το πρόσθετο κόστος και η διοικητική επιβάρυνση, για να μην αναφέρουμε επικαλύψεις και οι αντιφάσεις μεταξύ των εθνικών, περιφερειακών και διεθνών κανονιστικών απαιτήσεων. ”


Ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες της Ε.Ε Michele Barnier, επικεντρώθηκε στην ομιλία του στο εποπτικό σύστημα το οποίο θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία σε δύο χρόνια. Τόνισε ότι οι ασφαλιστικές είναι και οι μεγαλύτεροι μακροπρόθεσμοι επενδυτές και για αυτό το λόγο θα πρέπει η εποπτεία να διευκολύνει το ρόλο τους.

Τόνισε ότι μέχρι πριν ένα χρόνο υπήρχαν έντονες διαφωνίες για την υλοποίηση του, δηλαδή αν το Solvency II θα τίθετο ποτέ σε λειτουργία, ωστόσο με την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ΕΚ όλες οι διαφωνίες εξανεμίστηκαν.

Παράλληλα υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι το Solvency II θα υιοθετηθεί από τις ασφαλιστικές σε δύο έτη, τη 1η Ιανουαρίου 2016 και με το δεδομένο οι ασφαλιστικές δεν έχουν καμία πλέον δικαιολογία για καθυστερήσεις

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ