2014-06-16 21:00:11
Φωτογραφία για Κύπρος: Τα μισά φορτηγά κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά
Σε ποσοστό 46.7% ανέρχονται τα φορτηγά οχήματα που κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους με φθαρμένα ελαστικά. Σημαντικό ποσοστό του στόλου διαθέτει ελαστικά με λάθος πίεση αέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION Youth for the Prevention, ο μισός περίπου στόλος των φορτηγών στην Κύπρο διαθέτει τουλάχιστον ένα φθαρμένο ελαστικό. Για την εκπόνηση της έρευνας λήφθηκε τυχαίο δείγμα από 670 φορτηγά σε όλη την Κύπρο μεταξύ 2 και 9 Ιουνίου.

Μάλιστα, στην πόλη της Λευκωσίας το ποσοστό των φθαρμένων ελαστικών στα φορτηγά φτάνει στο 69.3% ενώ στην Πάφο αγγίζει το 63.6%.

«Οι οδικές συγκρούσεις αποτελούν ένα καθημερινό φαινόμενο στους κυπριακούς δρόμους και στην πλειοψηφία εξ αυτών, ενεργό ρόλο έχουν και τα ελαστικά των εμπλεκόμενων οχημάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της REACTION, κ. Μάριος Σταύρου.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταύρου, πολλά ελαστικά θα μπορούσαν να έχουν εκραγεί ανά πάσα στιγμή εξαιτίας της κακής κατάστασης που βρίσκονταν, με ολέθρια αποτελέσματα.

«Η πίεση του αέρα στα ελαστικά θα πρέπει να ελέγχεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή πριν από διαδρομές σε υψηλές ταχύτητες», είπε ακόμη ο κ. Σταύρου.

πηγή

Δημοσίευση by Autocarnet.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
I know it's really serious
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
I know it's really serious
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ