2014-06-17 10:29:08
Φωτογραφία για Περίπου 10.000 χασισόδεντρα καταστράφηκαν στο Λαζαράτι
Περίπου 10.000 δενδρύλλια κάνναβης έχει καταστρέψει η αλβανική Αστυνομία κατά τη μεγάλη επιχείρησή της στο χωριό Λαζαράτι, 250 χιλιόμετρα νότια των Τιράνων, μεγάλο κέντρο παραγωγής ναρκωτικών και γνωστό κέντρο ανομίας στη βαλκανική χώρα.

Η επιχείρηση άρχισε το βράδυ της Κυριακής, όταν περίπου 500 αστυνομικοί περικύκλωσαν το χωριό των 5.000 κατοίκων και αφότου μία μικρότερη αστυνομική δύναμη είχε απωθηθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Αστυνομία απέκτησε τον έλεγχο του χωριού τη Δευτέρα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με περίπου 30 ενόπλους, οι οποίοι κρύβονταν σε ένα τετραώροφο κτήριο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αλβανικής Αστυνομίας, οι ένοπλοι κατόρθωσαν να διαφύγουν κινούμενοι προς ένα κοντινό βουνό, και καταδιώκονται από την Αστυνομία.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ακούστηκαν σποραδικά πυρά, με τις Αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Ακόμα 100 επίλεκτοι αστυνομικοί έχουν κληθεί στο Λαζαράτι, ανεβάζοντας σε 600 το σύνολο των ανδρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Οι συμμορίες που δρουν στο Λαζαράτι πιστεύεται πως παράγουν περίπου 900 τόνους κάνναβης ανά έτος, σοδειά που έχει εκτιμάται ότι έχει αξία περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι περίπου το 50% του ΑΕΠ της Αλβανίας.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ