2014-06-17 10:56:14
Φωτογραφία για Θρίαμβος της Audi στο Le Mans - κέρδισε τις δύο πρώτες θέσεις στον σημαντικότερο αγώνα αντοχής στον κόσμο
Η ομάδα της Audi μπροστά σε περίπου 300.000 θεατές κέρδισε για άλλη μια φορά τον αγώνα του Le Mans συνεχίζοντας την μέχρι τώρα ξεχωριστή της πορεία. Στη 82η διοργάνωση του πιο απαιτητικού αγώνα αντοχής στον κόσμο οι Marcel Fässler/André Lotterer/Benoît Tréluyer (CH/D/F) και Lucas de Grassi/Marc Gené/Tom Kristensen (BR/E/DK) έκαναν το 1-2 για την Audi.

Η 13η επιτυχία της μάρκας με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια σημειώθηκε μόλις στις 16 συμμετοχές της στο Le Mans και αποτελεί την πιο ουσιαστική μέχρι σήμερα αφού η Audi Sport Team Joest επικράτησε των σημαντικών της αντιπάλων Porsche και Toyota σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα αφού η νίκη των δύο Audi R18 e-tron επιτεύχθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα.

«Έχουμε δει πολλούς συναρπαστικούς αγώνες κι έχουμε γιορτάσει μεγάλες επιτυχίες στο Le Mans αλλά αυτή η επιτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία» δήλωσε ο Professor Rupert Stadler, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και συμπλήρωσε:


«Δεν ήμασταν το φαβορί έναντι των ισχυρών αντιπάλων μας Porsche και Toyota. Το ότι καταφέραμε να κερδίσουμε το Le Mans και αυτή την φορά οφείλεται στην καταπληκτική προσπάθεια όλης της ομάδας. Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς και οι ευχαριστίες μου είναι προς όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.»

«Οι νέοι κανονισμοί του Le Mans δίνουν περισσότερη έμφαση πλέον στην αποτελεσματικότητα των αυτοκινήτων από ότι στο παρελθόν» δήλωσε ο Professor Dr. Ulrich Hackenberg, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της AUDI AG. «Η πιο αποδοτική τεχνολογία κίνησης του κόσμου, το TDI, επικράτησε για άλλη μια φορά στο Le Mans. Ταυτόχρονα, με την πρώτη μας πετυχημένη χρήση των φώτων λέϊζερ, συνεχίσαμε την πρωτοποριακή εξέλιξη της τεχνολογίας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν πολύ σκληρά γι’ αυτή την επιτυχία και πάνω από όλα φυσικά την ομάδα της Audi Sport.»

Για την Audi, το Le Mans 24 Hours, έχει «χρεωθεί» σαν «ευπρόσδεκτες προκλήσεις» και υπήρξαν πολλές από αυτές στις μέχρι τώρα 82 διοργανώσεις του διάσημου αγώνα αντοχής για τη μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια. Μετά το σοβαρό ατύχημα του Loϊc Duval στις ελεύθερες δοκιμές της Πέμπτης, η ομάδα της Audi είχε να ετοιμάσει το #1 Audi R18 e-tron quattro σε χρόνο ρεκόρ και πάλι από το μηδέν και να αντικαταστήσει τον Loϊc Duval με τον Marc Gené. Το ότι η ομάδα αυτή κατόρθωσε να είναι η νικήτρια την Κυριακή οφείλεται στους μηχανικούς.

«Τέτοιο αγώνα μόνο στο Le Mans μπορεί να ζήσει κανείς», δήλωσε ο επικεφαλής της Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich και συμπλήρωσε: «Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν διάφορα συμβάντα και κανένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα δεν τερμάτισε χωρίς προβλήματα. Καθοριστικός παράγοντας ήταν ότι τα Audi R18 e-tron quattro οδηγήθηκαν γρήγορα με συνέπεια για 24 ώρες, οι οδηγοί μας δεν έκαναν λάθη και η ομάδα μας αντέδρασε σωστά και γρήγορα στα γεγονότα που συνέβησαν. Οι πολύ ισχυροί μας αντίπαλοι Porsche και Toyota φυσικά δεν μας διευκόλυναν καθόλου όπως ήταν αναμενόμενο. Πάντα πίστευα, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερα δύσκολες προϋποθέσεις, ότι εφέτος θα ήμασταν σε θέση να πετύχουμε ότι καλύτερο και ότι το καταφέραμε και πάλι με κάνει να νιώθω περήφανος. Ένα ευχαριστώ και από μένα σε όλη την ομάδα, αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο μας και γενικότερα στο Group που καθιστούν δυνατό για μας να επιδεικνύουμε το σλόγκαν της Audi “Πρωτοπορία μέσω της τεχνολογίας” στον αγώνα του Le Mans χρόνο με τον χρόνο. Επίσης, θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου για την απόδοση της Porsche και την επιστροφή της στο Le Mans.»
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ