2014-06-17 16:17:24
Φωτογραφία για Πάτρα: 2ήμερη συναυλία του Παμμικρασιατικού στο Αρχαίο Ωδείο
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παμμικρασιατικός με αφορμή τη διήμερη συναυλία που πραγματοποιεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 20 και 21 Ιουνίου αναφέρει τα εξής:

"Ο Παμμικρασιατικός στα 90 χρόνια ύπαρξης του πρόσφερε και προσφέρει σημαντικό έργο κοινωνικό-πολιτιστικό στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας.

Ο Παμμικρασιατικός με το ιδιαίτερο του γνώρισμα, εκπροσώπησης των Μικρασιατών της πόλης μας, που ανέρχονται σήμερα στις 35.000 περίπου, με την γνωστή τους ιστορία, πολιτισμό, προσφορά, έχει την έδρα του στο Σπίτι Πολιτισμού στον οδό Φωκαίας 26, στα Προσφυγικά Πάτρας.

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος προσπαθεί να αναπτύξει τον λαϊκό πολιτισμό και να προβάλει τις παραδόσεις του λαού μας. Βασικός του στόχος παραμένει η διάδοση των εν λόγω παραδόσεων, των ηθών και εθίμων, των μουσικών δημιουργιών και των χορών της Μικράς Ασίας, της Πατρίδας μας.

Ο Σύνδεσμος μας έχει αναπτύξει στο Σπίτι Πολιτισμού δραστηριότητες, που σκοπό έχουν την δημιουργική απασχόληση των εργαζομένων και κύρια της νεολαίας.


Πιστεύουμε, ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρούμε, έκτος των άλλων, και την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών και παράλληλα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αλληλοκατανόησης με τους συνανθρώπους μας άλλων εθνοτήτων, που κατοικούν στην περιοχή μας.

Ήδη στο Σύνδεσμό μας λειτουργεί το Μουσικό Εργαστήρι, τμήμα χορωδίας, τμήματα παραδοσιακών χορών ενηλίκων και παιδιών, τμήματα Μικράς Ασίας – Καππαδοκίας – Ποντιακό, τμήμα σύγχρονου χορού-χοροθέτρο για νέους, τμήμα αργεντίνικου χορού, και λειτουργία κινηματογράφου.

Από ενός έτους έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης.

Στα πλαίσια αυτά ο Παμμικρασιατικός πραγματοποιεί (για 2η φορά) στο Ρωμαϊκό Ωδείο διήμερη συναυλία στις 20-21/06/2014 με θέμα: «Τα τραγούδια του λαού μου» – Μικρά Ασία ( καταστροφή –ξεριζωμός – αποκατάσταση – ρατσισμός – ξενοφοβία)."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ