2014-06-17 22:31:06
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Αττικής ευχαρίστησε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Με τον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Αττικής. Μέσω του Προέδρου τους, κ. Γεώργιου Δούκα, οι καπνοπώλες του νομού Αττικής ευχαρίστησαν την ΠΕΑΛΣ και γενικότερα τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ενεργό και αποτελεσματική δράση τους στην πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων, καθώς οι ίδιοι πλήττονται κατάφορα από την μείωση της πώλησης του νόμιμου καπνού.

Η ΠΕΑΛΣ έχει από καιρό δηλώσει ότι το λαθρεμπόριο καπνού συνιστά ένα κατά κύριο λόγο αφανές έγκλημα, μια μορφή οργανωμένου εγκλήματος με μεγάλα κέρδη, χαμηλή επικινδυνότητα για τους δράστες και μεγάλες οικονομικές απώλειες για το Ελληνικό κράτος, άρα και για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Τα δισεκατομμύρια λαθραίων τσιγάρων που πωλούνται στη μαύρη αγορά βλάπτουν σοβαρά την οικονομική ευημερία. Η διαφυγή αποπληρωμής δασμών στερεί από τα κράτη πολλά έσοδα, τα οποία ειδάλλως θα χρησιμοποιούνταν για την ενίσχυση των συστημάτων ελέγχου του λαθρεμπορίου αλλά και για την στήριξη προγραμμάτων κοινωνικής υγείας, εφόσον ο καπνός γίνεται κυρίως διαθέσιμος στο νεαρό πληθυσμό και στις οικονομικά ασθενείς κοινωνικές τάξεις.

Όλοι αγωνιζόμαστε ενάντια στη διαπλοκή των εγκάθετων διαφόρων συμφερόντων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ