2014-06-18 01:08:06
Φωτογραφία για Tα πιο όμορφα κυνηγόσκυλα παρέλασαν στη πλατεία Κουρούτας
Τα πλέον όμορφα, εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά δείγματα κυνηγετικών σκύλων ράτσας Πόιντερ και Σέττερ φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο η πλατεία της Κουρούτας, στην διήμερη Έκθεση Μορφολογίας που διοργάνωσε ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Όμιλο Πόιντερ – Σέττερ (ΟΚΑΔΕ).

Η έκθεση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου από την κεντρική πλατεία της Κουρούτας πέρασαν δεκάδες κυνηγετικοί σκύλοι, τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα!

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας  κα Γεωργία Ζουλινάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο, μετά από μεγάλες προσπάθειες. Είναι ένα όραμα των νέων κυνηγών της περιοχής μας να αναπτύξουν την κυνοφιλία
. Ξεκινήσαμε την πορεία μας με τη συνδιοργάνωσα τακτικού κυνηγίου μπεκάτσας με τον ΟΚΑΔΕ (Σέττερ – Πόιντερ κλαμπ) στη Βυτίνα, τον Νοέμβριο του 2013, συνεχίσαμε με έναν αγώνα σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Αχαΐας τον Ιανουάριο του 2014 σε μπεκατσίνι – ορτύκι που έγινε στην περιοχή της Ανδραβίδας και είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε τώρα την πορεία μας με τη συνδιοργάνωση του Σέττερ – Πόιντερ κλάμπ αυτή την έκθεση μορφολογίας στην περιοχή της Κουρούτας και με ένα πρόγραμμα αγώνων και σεμιναρίων στη συνέχεια. Ευχαριστούμε πολύ το Σέτερ Πόιντερ κλαμπ για τη στήριξη, τους σπόνσορες και όλους τους εθελοντές που δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί όλη αυτή η έκθεση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΚΑΔΕ (Σέττερ – Πόιντερ) κ. Δημήτρης Κουζούνας, συνδιοργανωτής της Έκθεσης, είπε στην εφ. «Πατρίς»:  «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων νομού  Ηλείας, την κα Ζουλινάκη και όλους τους ανθρώπους που είναι γύρω της για να διοργανωθεί αυτή η έκθεση μορφολογίας. Είναι ένα υπέροχο μέρος, έρχομαι πρώτη φορά, είναι όμως ιδανικό, υπάρχουν πολλοί θεατές κάτι που αναβαθμίζει την περιοχή και είναι και ωραίο για τις δικές μας ράτσες, να μπορεί να βλέπει ο κόσμος και να αναβαθμίζεται η κυνοφιλία και στην περιοχή. Θα ήθελα τέτοιες δραστηριότητες να γίνονται σε όλη την Ελλάδα, πάντα με τη βοήθεια των Κυνοφιλικών Ομίλων. Εύχομαι στο νομό σας να γίνονται και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις».

«Το επίπεδο είναι πολύ καλό!»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο Αντιπρόεδρος  του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας και κριτής στην έκθεση μορφολογίας κ. Στέλιος Μακαρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το επίπεδο είναι καλό, θέλει όμως πολύ δουλειά, περισσότερη προσπάθεια. Θα έπρεπε να οργανωθεί ο Κυνοφιλικός Όμιλος Ηλείας που εκπροσωπεί όλες τις φυλές και υπάρχει αναγνωρισμένος εδώ και πολλά χρόνια για να αναπτύξει την κυνοφιλία σε τοπικό επίπεδο, στο νομό Ηλείας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα όπως ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας που κάνει αρκετή δουλειά, εύχομαι το ίδιο να γίνει με την Ηλεία και με την περιοχή της Αχαΐας».

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου Επανιέλ Μπρετόν «Amazon Land», στην Αθήνα, επαγγελματίας χειριστής σκύλων εκθέσεων (handler) και περσινός Πρωταθλητής Ευρώπης στην έκθεση της Γενεύης (με δύο Επανιέλ Μπρετόν) κ. Γιάννης Παπαδόπουλος είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Τα τελευταία χρόνια το κομμάτι της κυνοφιλίας ανεβαίνει πολύ. Πλέον όλοι οι κυνηγοί είναι και κυνόφιλοι. Οι υπόλοιποι, απλοί ιδιοκτήτες σκύλων, αγαπούν και αυτοί πάρα πολύ τους σκύλους τους. Ο σκύλος είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο, γεμίζει τους ανθρώπους, γεμίζει τα κενά μας, τις ανασφάλειές μας και πιστεύω ότι όποιος έχει σκύλο είναι και ευτυχισμένος άνθρωπος».

Τέλος, ένας ακόμα εκτροφέας σκύλων (Ηλείος) και κυναγωγός, ο κ. Χρήστος Ραπακούλιας είπε στην εφ. «Πατρίς: «Οι συμμετοχές είναι αρκετές, οι κυνόφιλοι ανταποκρίθηκαν θετικά, έφεραν τα σκυλιά τους για αξιολόγηση και πιστεύω ότι φυτεύτηκε σπόρος που θα βλαστήσει στο μέλλον. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κυνοφιλίας στην περιοχή  και θα μπορέσουμε να βοηθηθούμε όλοι με καλύτερες γνώσεις πάνω σε αυτό που αγαπάμε».

Επόμενα βήματα Οι δράσεις του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας δεν σταματούν εδώ καθώς, για τον Σεπτέμβρη έχει προγραμματίσει έναν αγώνα ορτύκι και για τον Ιανουάριο του 2015 έναν αγώνα μπεκατσίνι.

Παράλληλα, τον επόμενο μήνα, διοργανώνει σεμινάριο που απευθύνεται σε παιδιά, θα είναι εντελώς δωρεάν, τα παιδιά θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και θα διδαχθούν τα μεν μέχρι 12 ετών πως μπορούν να παρουσιάζουν έναν κυνηγετικό σκύλο σε μια έκθεση μορφολογίας και τα αμέσως μεγαλύτερα, έως 17 – 18 ετών  πως μπορούν να δώσουν και να μάθουν σε έναν σκύλο βασικές εντολές. Σε αυτή την προσπάθειά τον Όμιλο θα βοηθήσουν πολλοί κυναγωγοί της ευρύτερης περιοχής.

Το δεύτερο σεμινάριο θα υλοποιηθεί τον Αύγουστο, μόνο για τα μέλη του Ομίλου, όπου κάποιος κυναγωγός θα δείξει τον τρόπο της προετοιμασίας του κυνηγετικού σκύλου για πρακτικό κυνήγι,  θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση, ο καθένας με το κυνηγόσκυλό του, και θα δοθούν οδηγίες για τη βελτίωση τόσο ως προς την καθοδήγηση των σκύλων, όσο για την καλύτερη παρουσίασή τους σε έναν κυνηγετικό αγώνα.
patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ