2014-06-18 16:30:18
Φωτογραφία για Η Ζιζέλ θα απονείμει το τρόπαιο του Μουντιάλ - Τι οδήγησε τη FIFA να παρακάμψει το πρωτόκολλο
Οδηγούμενοι από το έντονο κύμα δυσαρέσκειας των Βραζιλιάνων προς το πρόσωπο της προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ, οι άνθρωποι της FIFA απευθύνθηκαν στο πιο ακριβοπληρωμένο top model όλων των εποχών, τη Ζιζέλ Μπούχτεν, προκειμένου να απονείμει εκείνη το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στις 13 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως το πρωτόκολλο ορίζει ότι την απονομή κάνει πάντα ο ηγέτης της διοργανώτριας χώρας. Ωστόσο, η κατάσταση στη Βραζιλία είναι εκρηκτική με τους πολίτες να είναι στους δρόμους από πέρυσι το καλοκαίρι, διαμαρτυρόμενοι για το τεράστιο κόστος της διοργάνωσης του Μουντιάλ σε μία χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια.

Την αποκάλυψη για την στροφή της FIFA έκανε η Boston Globe, σχολιάζοντας: «Η Ντίλμα Ρούσεφ είναι τρομακτικά αντιδημοφιλής αυτή την εποχή». Σύμφωνα με την Boston Globe, οι υπεύθυνοι της FΙFA αλλά και το επιτελείο της προέδρου Ρούσεφ κατέληξαν πως θα ήταν προτιμότερο η τελετή να εκπροσωπηθεί με ένα πρόσωπο ταυτισμένο με τη Βραζιλία παγκοσμίως και «δημοφιλές σε όλους». Την είδηση αναπαρήγαγαν πολλά αμερικανικά μέσα.

Πάντως, η επιλογή της Ζιζέλ δεν θεωρείται τυχαία, καθώς η 33χρονη μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην πατρίδα της, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, όπου ζει με τον σύζυγό της, αστέρα του αμερικανικού φούτμπολ Τομ Μπρέιντι.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ